tisdag 9 maj 2017

Intervalller på begagnade tävlingsben. Försöka duger....

Efter en vanlig arbetsdag cyklade jag hem och satte mig och förberedde kvällens Runacademy-pass. En kul intervallstege på programmet med intervaller på 90-75-60-45-30-15 sekunder, två av varje sort. Jag hade fått i uppdrag att leda medelgruppen tillsammans med Camilla och hade förvarnat om att jag kanske skulle ha lite sega ben.

Vi hjälptes åt med uppvärmning, dynamisk rörlighet och löpskolning och så körde vi två koordinationslopp innan jag laddade appen i telefonen och drog fram visselpipan.

Jag skulle ju själv försöka hänga med längst bak i gänget men det var inte mycket med det i dag alltså. Benen svarade inte riktigt och det kändes som att springa i sirap.... Men jag hängde ändå med så hyfsat bra att visselpipan hördes, det får väl vara godkänt i dag på väl begagnade tävlingsben!

I vanlig ordning måste jag ändå betona att jag verkligen inte rekommenderar förfarandet och jag borde ha vilat men jag gillar ju att vara löpcoach! Men i morgon ska jag ha vilodag på riktigt och på torsdag ska jag på besiktning hos naprapaten för att kolla så alla bitar mår så bra som jag tror. Det känns smart att ta hand om kroppen - det är ändå så att ett lugnt långpass blev en halvmara i typ maxfart så jag accepterar och respekterar att jag är lite sliten. Det är fullt rimligt och jag hinner nog ikapp mitt eget träningsschema så småningom!

Inga kommentarer: