tisdag 2 maj 2017

Löpning på hemmaplan igen. Långt och långsamt eller kort och hårt?

Den fina lediga måndagen blev en reservsöndag och inleddes med ett långpass. Joakim och jag hade sällskap i en timme, sen vände jag hemåt medan han fortsatte 5 km till. Jag nöjde mig med 12 lugna kilometer och tyckte att det räckte fint efter en träningsvecka. Trots lite tunga ben var det ändå fint att få springa i lugnt tempo med mitt favoritsällskap och naturen bidrog med vårgrönska och blommor här och var :-)

I dag var det då helt plötsligt tisdag och dags att återgå till jobbet. I vanlig ordning rådde milt kaos efter en ledig vecka och jag ska inte påstå att jag är ikapp ännu men det ser ändå hyfsat bra ut. Efter jobbet cyklade jag hem och åt mellanmål och pluggade kvällens Runacademy-pass innan det var dags att cykla ner till Coop där jag fick lifta med en löpare till Limhamnsfältet där kvällens pass skulle gå av stapeln.

I kväll sysslade vi med uppvärmning och lite dynamisk rörlighet innan det blev löpskolning och tröskelintervaller. Jag hade hand om medelgänget tillsammans med Lara och Camilla och vi körde fem repetitioner som bestod av 2 minuter tröskeltempo, 30 sekunder fartökning, 90 sekunder tröskeltempo. Mellan dessa 5 x 4 minuter hade vi 90 sekunders vila.

Det var ett ganska tufft pass. Jag kände att benen inte riktigt var återställda för jag fick mjölksyrekänningar innan jag egentligen tappade flåset och det brukar annars vara tvärtom. Men att ligga där och gnugga runt mjölksyretröskeln är obehagligt hur man än gör och jag utnyttjade mitt resterande flås till att hojta uppmuntrande på mina löpare och vara allmänt irriterande :-D Vi andades lite, stretchade och joggade ner till parkeringen för att ta oss hem. Nu stod ju cykeln vid Coop så jag smet in och handlade lite nödvändigheter.

Det fanns lite tortilla-rester kvar från i går och jag vågade mig på att köpa avocado. När avocadon är perfekt ätmogen - ska en passa på att köpa en Trisslott då eller är turen redan förbrukad? Det är för fasen ett lotteri... i går hade vi också två sk ätmogna avocados men den ena var övermogen och den andra rutten. En tortilla med köttfärs och ost åkte in i mikron och så toppade jag med tomater, avocado och lite turkisk yoghurt. Finmiddag på en fintisdag. Det kändes ändå gött att blåsa igenom systemet ett varv och nu ska jag inte köra fler jobbiga löppass innan söndagens Wings for Life!

Inga kommentarer: