söndag 14 maj 2017

Utemys och "hur en också kan springa ett långpass"

Det blev lite tyst på bloggfronten enbart av anledningen att det inte fanns så mycket att berätta. Jag har jobbat och återhämtat mig och varit PT och återhämtat mig. Typ. I fredags när jag kom hem var Joakim hemma och vi körde fredagslyx med ekologisk ryggbiff och ugnsstekta rotsaker - och glass. Awesome.

I går var det lördag. Vi tog sovmorgon till lämplig nivå och åkte sen till Lund eftersom jag hade ansvar för förmiddagens NMT-pass. Själv kände jag mig lite småsliten men hade sytt ihop ett bra pass till gruppen med parövningar och egna övningar som varvades med löpning upp i långa backen - här fick deltagarna välja på två olika distanser och springa i det tempo som passade för dagen så alla fick lagom utmaning. Det var en fin och solig dag och jag fick bra feedback efter passet så jag tror att alla var nöjda!

Vi åkte hem och duschade och åt lunch och cyklade sedan in till centrum en sväng (Joakim var mest trött så han fick låna elcykeln, så fick jag jobba lite hårdare...) Vi tog ett varv på MMSports och styrde sedan ner mot Posthusplatsen där det pågick en tysk ölfestival. Det var inte helt fel med en öl i solen med kanalutsikt! Fikasuget slog till och vi vände tillbaka in till centrum och njöt av kaffe och kaka med utsikt mot gågatan. Inte heller helt fel just då! Väl hemma blev det mat och Eurovision fast jag skippade omröstningen i år och gick och la mig när jag hört alla låtar, det räckte så.

Söndag = långpass, det är sen gammalt. Joakim hade varit lite tveksam till om han skulle springa eller inte men kom med den fantastiska idén att vi lämpligen kunde öva litegrann på konceptet Backyard Ultra. Alltså tog vi oss ner till Bulltofta, låste in en kylväska i ett skåp på anläggningen och begav oss ut på 5 x 5 km - med 10 minuters vila. Galet, eller hur? Att öva på att springa samma slinga igen och igen med en kort vila för toalettbesök, påfyllning och återhämtning.

Det var rätt så fullt på Bulltofta eftersom det pågick fotbollsturnering, cricketmatch och golden retriever-träff, men ute i det långa spåret gick det ändå oftast bra. Första varvet avverkades på ungefär 31 minuter, vi vilade 10 minuter och drack, sen ut igen. Andra varvet gick i ungefär samma fart, tredje släppte jag Joakim i den sista backen och kom in några sekunder senare. Påfyllning med jordnötssmör, godis och resorb, vidare. Fjärde varvet tyckte jag var otroligt tungt och jag gick i tre branta backar men låg ändå bara en minut efter Joakim vid målgång.

Sista varvet då, det blir liksom lite stelt och stumt efter dryga 20 km men det var bara att mata på. Släppte Joakim i första backen, låg sen 40 m bakom väldigt länge innan nästa backe ungefär halvvägs på varvet och sen kom jag aldrig ikapp igen utan tuffade på i egen takt. Det blir som det blir ibland och mitt bekvämtempo ligger oftast lite längre än Joakims! Kom in till mål och hojtade att jag behöver 120 m till (varvet är dryga 5 km och jag var så nära 26 km just då) som jag avverkade innan jag gav mig.

Kall dricka och en glass kändes lämpligt, sen stack vi till Coop och handlade och så hem och skrota i soffan några timmar. Smoothie, macka, vila. Välförtjänt. Dusch och en enkel middag var ungefär vad vi klarade av och det blir knappast nåt vilt party här i kväll :-)

Inga kommentarer: