tisdag 16 maj 2017

Löpning i skogen - garanterar glittrande ögon och röda kinder!

Efter en arbetsdag som främst var desillusionerande och frustrerande var det skönt att komma hem. Landa med en mjuk och varm katt i knät, en mugg te, två grova mackor och en andningspaus. Ställa om hjärnan. Packa träningsväskan för i morgon och byta kläder inför kvällens pass med Runacademy. En trailbana, vad säger ni om det?

Det här är ett pass som man faktiskt kan köra själv eller med några kompisar och det var superroligt. Syftet var att få öva på några av de skills man kan behöva när man springer i terräng. Backe upp och ner, passering av hinder, balansträning, fartökning m.m. skulle ingå i upplägget men annars hade vi ganska fria händer att vara kreativa.

Vi körde uppvärmning och dynamisk rörlighet innan vi delade in gruppen i två och visade dem runt på den trailbanan vi hade lagt ut. Den inleddes med en lång och ganska tuff backe att träna backteknik i. Uppe på toppen skulle några stockar forceras och sedan träning av backteknik neråt, gärna med slalom och ABS-bromsar vid behov. Därifrån in på skogslekplatsen där vi hade lagt ut lite pinnar att köra "snabba fötter" över och sen utnyttjade vi stockar m.m. till balansträning en bit innan vi erbjöd utrymme för en fartökning. En slingrig sväng ner mot ån och upp genom skogen till en lite bredare stig med en sträcka höga knän och lite slalom innan man fick jogga lugnt ca 150 m och återhämta sig för nästa varv.

Jag tror att varvet totalt kanske var 5-600 m och alltså ganska fullspäckat med utmaningar. Sen fick löparna välja själva om de ville köra stenhårt eller ta det lite lugnare, vila lite mellan varven eller bara fortsätta. Alla körde i egen takt och vi fick bra spridning på gruppen så vi slapp trängsel och trafikstockning. Och efter passet var det idel glada miner och glittrande ögon. En skön motvikt till kontorsarbetsdagen. I morgon tar vi nya tag både i gymmet och på kontoret helt enkelt.

Inga kommentarer: