onsdag 13 september 2017

Feedback. Veckans tema kanske?

Det känns som om omvärlden vill att jag ska fundera lite på feedback den här veckan. Jag tycker det är viktigt med feedback och en av anledningarna till att jag älskar att jobba som PT är att det ger så mycket "instant feedback". Att små korrigeringar av rörelse, placering, rörelsebana ger en omedelbar effekt hos kunden och orsakar glada leenden eller hiskeliga grimaser beroende på vad korrigeringen åstadkom! Det är svårare på mitt "vuxenjobb" men för närvarande är det stort fokus på feedback och det är roligt, tycker jag.

I går höll jag en del av en föreläsning och det har rasslat in feedback på det både direkt i anslutning till evenemanget men även efter när jag har träffat deltagare eller mailat dem i annan anledning. Kul, jag uppskattar att mina kollegor tar sig tid att återkoppla till mig. Och i dag var jag på en miniutbildning om feedback där föreläsarna bl a tog upp att feedback ska ges med kärlek och att det krävs en viss nivå av inbördes tillit för att man ska kunna ge det som vi kallar för "utvecklande" feedback. Det är lätt att säga "bra jobbat" men svårare att säga "jag tycker du ska förbättra....", eller hur? Självklart var det svårt för föreläsarna att få oss att ge feedback i öppet forum med 70 deltagare, men jag som gillar att prata vågade mig på det för att de ska kunna göra ett bättre jobb nästa gång.

Fast forward till i kväll. Jag hade ett möte inbokat med ett städföretag för att prata om hemstädning som jag önskar mig hjälp till. Men trots två sms-påminnelser så dök ingen upp och ingen hörde av sig. Typiskt dåligt! Jag skrev ett ilsket meddelande till dem via facebook och två minuter senare blev jag uppringd med ursäkt och frågan om jag kunde tänka mig att ge dem en chans till. Det är en bra reaktion på feedback, det var trots allt utanför kontorstid och eftersom jag upplevde förståelse och en vilja att göra det bättre nästa gång så får de en chans till på ett nytt möte (och jag skriver inte heller ut vilka de är förrän jag har gett dem en möjlighet att visa vad de går för). Bra reaktion på feedback - snabb och ärlig, utan bortförklaringar. Pluspoäng för det!

På plussidan landar också att jag förstås dammsög och plockade undan inför besöket (vem försöker jag lura egentligen, när de kommer och städar kommer de ändå se hur här ser ut i vanliga fall men det känns ändå trevligare att ha det fint!). Så nu är det prydligt hemma. Ute blåser det halv storm och ösregnar så jag är nöjd med att få sitta inne med tända ljus och ska ha en lugn hemmakväll helt enkelt.

Inga kommentarer: