torsdag 21 september 2017

Leta glädje och ljuspunkter!

Helt ärligt så är det inte jättefestligt att det är torsdag och Joakim är borta ett bra tag till samtidigt som vi inte ens kan ha kontakt utan det är total radiotystnad. Och i går var jag sjukt grinig över just det och inte alls intresserad av att vara ensam. Dessutom sov jag vansinnigt dåligt i natt.

Så då finns det ett vägval - antingen tar jag med mig tjurigheten och irritationen över dålig sömn in i dagen i dag, eller så gör jag en aktiv insats för att förändra läget. Eftersom det faktiskt inte är jätteroligt att tjura så valde jag givetvis den andra varianten. Började dagen med att rulla ut yogamattan och dra igång en halvtimmes morgonyoga med Anna vars lugna röst mjukt vägledde mig genom rörelserna och in i en mer harmonisk start på dagen. Så, då var det fixat! Dusch, frukostsmoothie, iväg.

Dagen inleddes med ett frukostseminarie som bekräftade mig i att jag tänker rätt, gör rätt saker och är på rätt väg helt enkelt. Bara att fortsätta framåt. Yogan och föreläsningen gav mig styrkan att skratta åt en kollegas något kantiga svar på en förfrågan i stället för att bli sur över den och solen som kom fram under dagen gav lite mer energi fast jag egentligen var trött.

När jag sen kom hem från jobbet insåg jag att jag hade TVÅ hela timmar på mig innan jag behövde åka iväg igen. Hur lyxigt? Det händer nästan aldrig! Men jodå, i dag så lyckades jag. Och kvällens pass förberedde jag i går när jag satt hos frisören så jag kunde unna mig att sitta i trekvart och dricka te och läsa min bok i stället för att göra allt möjligt annat. Visst, det hade inte skadat om jag hade kört igång en tvätt men den kan faktiskt också vänta till i morgon. Det fixar sig nog.

Ja, och sen fortsatte det vara trevligt väder hela kvällen så första löpgruppen körde löparstyrka i kvällssolen och andra gruppen sprang långa intervaller i skymningen och jag sprang med så jag fick lite vettig tröskelträning åtminstone - plus att jag fick öva på att prata medan jag springer. Funkar helt klart bättre om man ligger under tröskeln än över :-D

Så sammantaget är jag faktiskt ganska nöjd med dagen även om den började sådär - och jag är mer än nöjd med hur jag lyckades vända mitt eget dåliga humör. Bra jobbat, heja mig! Så NU ska jag omgående ta tag i tandborstning etc så jag kan lägga mig i tid och sova i kapp det jag behöver :-)

Inga kommentarer: