söndag 7 januari 2018

Jahapp. Vardag alltså.

Jag ska inte påstå att jag är särskilt negativt inställd till min vardag men nog blir det extra påtagligt så här en söndagkväll när Joakim har åkt till Göteborg och jag tassar runt ensam härhemma och packar väskor och plockar fram kläder och förbereder frukost att nu - NU är det dags för vanlig vardag igen!

Jag jobbade visserligen torsdag-fredag förra veckan men det var liksom lite mer som "inskolning" eller nåt. Vilket i och för sig inte hindrade att jag var helt slut fredag kväll och proklamerade ganska högljutt att jag INTE tänkte ta nåt mer vuxenansvar under helgen :-D Givetvis blev det inte riktigt så, faktiskt har jag varit ganska så redig och organiserad men jag slapp åtminstone svara på en massa frågor under tiden!

Lördagen inleddes med en omgång CrossCage på Nordic Wellness under ledning av Martin, vår tidigare PT. Det var ett ganska trevligt pass och nog hann man bli trött också när man körde många övningar med korta pauser! Sedan tog vi en dusch och tänkte ta en vända på stan men upptäckte att det var trettondag och därför rätt så stängt här och var. Vi hittade dock in till Satori för en asketisk vegansk salladslunch (alltså det var gott men det tar ju evigheter att tugga så mycket grönfoder???) och skrev inköpslista medan vi väntade på maten.

Således fortsatte vi ut till CityGross efter lunch och handlade tre fulla kassar som rätt omgående omsattes till storkok. En gryta vegochili, en gryta ratatouille, en plåt kycklingfileer och frysen är full med matlådor. Som bonus lyckades jag städa i ordning i skåpet med matlådor när vi skulle leta fram lådor till all mat! När alla lådor var packade och all disk undanplockad bytte vi om och stack ut och sprang en runda på 7 km i skymningen. Jag konstaterade att jag springer 40 sek snabbare per kilometer när jag har med mig Joakim som draghjälp... fast det är inte så bekvämt som mitt vanliga mystempo, det är det ju inte!

Efter löpning och dusch var det dags för mat och vi lyxade till det med laxtournedos, klyftpotatis och haricots verts. Galet gott. Det kändes rätt välförtjänt att plana ut i soffan framför Gladiatorerna sen alltså!

I dag masade vi oss upp vid halv åtta, åt frukost och funderade på vad vi skulle hitta på. Det blev löpkläder på och en mil ute i vintersolen innan vi ägnade resten av dagen åt diverse förberedelser för det där "vardag". Joakim packade, jag planerade, vi lyckades väl duscha båda två också, prata lite framtidsplaner och sånt.

Efter en tidig middag var det dags för Joakim att åka och jag packade väskan och cyklade till lokala taekwondoklubben eftersom "kombinationspasset" är tillbaka på söndagkvällar efter ett uppehåll över jul och nyår. 35 minuters högintensiva intervaller med Jonna - styrkeövningar varvat med parfys, höga knän, knuffa, trycka, dra, burpees, mera styrka, mera burpees. Svettfest i en full sal med hög energi! Andnings- och vattenpaus, mattorna rullas ut, levande ljus ersätter lysrören och Manouk tar över. Hon glittrar och kvittrar sig genom ett lekfullt och tillåtande yogapass, 55 minuters kul på mattan helt enkelt. Hela tiden bubblar Manouks röst på en skön blandning av svenska och engelska med holländsk brytning, vägleder och peppar och ibland kommer det en mjuk hand och korrigerar på precis rätt ställe. Vi blir påminda om att ingen bryr sig om hur vi ser ut för vi är vackra på insidan, våga prova nåt nytt! Balanser, örnen, krigare, bird of paradise, kråkan... vi provar, vinglar, skrattar, sträcker på oss och ler när vi lyckas.

Slutligen är det dags att landa i savasana på mattan. Djupa andetag, tacksamhet, lugn. Det blir tyst i salen igen, fokus inåt, lite bakgrundsmusik som hjälper till att skapa stämningen. Kontrasten blir påtaglig - från HIIT till savasana. Explosiv energi till inre ro.

När jag kom hem var jag trött, men nöjd, och lugn i sinnet. Den perfekta förberedelsen för att hantera de första ensamnätterna efter att Joakim har åkt. Det kan bli lite tufft ibland men nu har jag gjort de bästa förberedelserna jag kan för att kunna sova gott i natt!

För den som undrar hur det går med min träningsstreak så går det bara bra än så länge, de första 6 dagarna är avklarade och jag har en bra och hållbar plan för veckan. Som inkluderar lite extra utrymme för att jobbet kan bli något stökigt denna första vecka då alla är tillbaka. En har väl varit med förr ;-)

Inga kommentarer: