måndag 7 januari 2013

NMT - ut i mörkret!

Jodå, det blev NMT i dag. Tejpade tassen med kinesiotejp i morse och noterade i eftermiddags att det gick bra att gå i trappor. Förstärkte med helt vanlig sporttejp och cyklade till Bulltofta - tyckte det var lite i överkant att springa 2 km dit och 2 km hem ifall det nu inte riktigt funkade som jag hade tänkt.

Det var Ida som hade dagens pass och det blev löpning i massor. Vi började med att springa på kolonner och köra varianter på jägarmarsch blandat med armhävningar och upphopp på Idas kommandon. Lite lätt rörigt blev det ibland, men roligt! Tricepsdips och stepups på stockar gjorde vi också nånstans däremellan.

Sen körde vi parövningar i en stor cirkel på gräsplan. Ena stridspartnern gjorde en styrkeövning medan den andre sprang runt cirkeln i yttervarv och så turades vi om i tre minuter i taget. Armhävningar och burpees blev det, lite parvis situps i 1 minut i taget hann vi också med. Och så mördarvarianten - skottkärra in till mitten, byte, skottkärra ut igen, sen springa två varv, börja om. Det gick hur bra som helst att springa men var lite mindre roligt i högervarv där trycket på den dåliga foten blev lite högre!

Sen sprang vi lite till och gjorde upphopp och armhävningar. Och armhävningar på broräcket med benen på partnerns axlar - roligt! Och svintungt. Ida hittade en liten backe där vi fick köra parvis igen - ena partnern gjorde benböj medan den andre sprang upp till krönet och ner igen, även här i tre minuter.

Efter det joggade vi runt i mörkret ett tag och gjorde olika övningar - inklusive slalomvarianter på jägarmarsch, armhävningar och sånt kul. Och så fick vi stretcha innan vi körde 23 upphopp. Klart! Det var faktiskt rätt skönt med ett utomhuspass just i dag. I morgon bitti blir det nog gymmet - dags att packa väskan alltså....

Inga kommentarer: