lördag 12 januari 2013

Över 2 mil i längdspåret!

Vaknade till -22 grader i morse och tyckte att det var för kallt. Jag höll på att avlida bara av att gå ner till frukosten. Fast sen under frukosten kom Göran och jag överens om att vi skulle ta en tidig lunch och en långtur till Bruksvallarna. Och när jag väl hade fått i mig mat så tyckte jag faktiskt att utetemperaturen var helt okej. Så jag drog ner till skiduthyrningen där killarna fixade ett par fina vallade Rossignol-skidor till mig så att jag kunde byta bort mina vallningsfria skidor. Sen gick jag ner till 5 km-spåret och tog en runda.

I går tog rundan 50 minuter. I dag klockade jag den på 36 minuter. Kapade i princip en kvart på att byta skidor - för SÅ mycket snabbare blir man inte över en natt! Sen var det faktiskt dags att gå tillbaka till Fjällgården och äta lunch. Laddade med lasagne, salladsbuffé, gott bröd och ett par småkakor inför 16 km längdåkning.

Slingorna till Bruksvallarna var rätt kuperade och jag lyckades göra en supersnygg vurpa i en utförsbacke där skidorna slant och jag landade rakt på vänster skinka. Som vanligt! Den ser numera mest ut som en babianskinka - röd och svullen. Och lite stel. Aj.

Fast förutom den lilla vurpan var det en kanontur. Vacker vintersol, gnistrande snö, frost på träden, omväxlande terräng - härligt. Och Ica i Bruksvallarna (precis vid skidstadion) hade chokladbollar och päron-Mer att ladda energidepåerna med!

Väl tillbaka vid tresnåret petade jag i mig varm choklad med vispgrädde och en gigantisk bulle - sen hade skiduthyrningen en liten materialgenomgång för oss. Hem till stugan, torka kläderna i värmeskåpet en snabbis och sen var det skidskyttetestdags!

Det är inte helt optimalt att testa skidskytte i -20 men det var väldigt roligt att få prova på och Erik som höll i det var otroligt kunnig. Vi fick skjuta med ett gevär som var med på OS i Lake Placid, minsann! Jag var absolut sämst på skyttet men hade väldigt kul ändå - frånsett kylan. Vi fick jogga fram och tillbaka i snön för att hålla värmen medan en av oss sköt....

Efter den upplevelsen blev det powerwalk tillbaka till stugan, dusch, bastu och god middag - och nu är det gonattdags!

1 kommentar:

steffanie sa...

Bilder, vi vill se bilder! :-D