lördag 16 mars 2013

Blogger Boot Camp 2013

Precis landat efter Fazer Blogger Boot Camp 2013. Trött i alla muskler, trött i huvudet av att vara social. Men jag har haft väldigt kul och det blev mycket kvalitetsträning.

07.30 stod vi och väntade otåligt vid insläppet. Dörren öppnades, hitta rätt kö, bli avprickad, hitta skåp, hitta goodiebag, överdragskläder av, hej skåpgrannar, hej andra bekanta ansikten, hitta passbiljetter (och byta med annan deltagare med liknande namn ;-)), smyga in till andrafrukosten, redo för första passet. Andas. Nu kör vi!

Första klassen - Self Myo-Fascial Release aka skumrulleklass, med Casall trainer team. Först uppvärmning/massage. Enkla övningar men ack så effektiva, fy så ont det gjorde! En liten extraupplevelse som jag blev varse: vi hade i år en deltagare som var hörselskadad på BBC. Hon hade med sig en teckenspråkstolk som tolkade alla instruktioner och kommentarer. Härlig upplevelse, en väldigt engagerad människa som spred positiv energi! Klassen fortsatte sedan med instabilitetsövningar. Benböj på foamroller t ex. Jobbigt, roligt, utmanande! En bra start på dagen.

Min dag fortsatte med löpträning med Runday. Uppvärmningsjogg, löpskolning, sen intervaller i stafettform där vi jobbade 3 och 3 tillsammans. Finfint tryck i benen, bra underlag, bra peppning - roligt helt enkelt! Lugn och njutbar jogg tillbaka. Dags att byta om till officiellt för fotografering - och sen byta tillbaka till utekläder för utomhuspasset.

Tredje passet - Mudmania med Lovisa Sandström. Eller - det var tanken att det skulle vara lerigt men det blev mest isigt med inslag av torrt gräs och kaninbajs! Även här körde vi uppvärmningsjogg och sen blev det parövningar. 8 olika övningar, först ett testvarv och sen full fart med 1 min på varje och 15 sek vila. Mycket inspiration till nya NMT-pass utan instruktör! Fast det märktes att många inte var vana vid tuffa parövningar och var lite försiktiga. Men det är okej, jag hade roligt.

Äntligen lunchdags! Jag bytte till torra kläder och sen serverades det inkokt lax, matvetesallad och dillmajonnäs. Perfekt lunch. Oral-B servade oss med juicebar hela dagen där man kunde njuta av olika friska kombinationer. Gott!

Efter lunch var det crossfit-dags och vi promenerade ner till SATS Regeringsgatan där de har en fin box. Vi möttes av två gigantiska coacher som presenterade upplägget. Först uppvärmning och teknikgenomgång. Sen WOD 1 - som vi skulle köra parvis. 5 minuter med 25 kb squats (16 kg), 25 swings (dito), 25 ground to overhead med 15 kg viktskiva, 25 utfallshopp och sen burpees tills tiden gick ute. 21 burpees hann jag med. Tufft! Vi körde parvis helt enkelt för att kompisen skulle räkna och peppa. Jag hade en bra team-mate vars namn jag tyvärr inte uppfattade men vi hade en finfin teckenspråkstolk som stöd :-) Härligt jobbat tjejer! WOD 2 var 10-9-8..1 på längdhopp, hand-release pushups, toes to bar. Även denna parvis, först 10 längdhopp var, 10 pushups var, 10 t2b var, sen 9.. etc. Vi hann ner till 5 reps innan tiden gick ut.

Crossfitpasset drog över lite och jag skulle dessutom promenera tillbaka så jag sladdade in på föreläsningen med en proteinbar och en vattenflaska i högsta hugg. Sofy och Terese pratade om hälsoförebilder, sina egna hälsoresor och det ansvar man har som bloggare. Intressant och tankeväckande!

En halvtimmes paus innan sista passet - tid att dra i sig en macka, en citron/ingefärashot och ett glas juice. Dricka vatten, ladda om. SOMA med Cecilia Gustafsson - en fysisk klass som påminde om poweryoga och ändå inte. Härliga rörelsemönster men tungt som sjutton och i vissa rörelser ville kroppen inte alls vara med längre! Ändå njutbart att kunna sträcka ut och mobilisera de sista krafterna.

Sen dusch (i lätt kaotiskt omklädningsrum), fix, promenad (lång, och med tunga väskor!) till Finlandshuset och efterlängtad middag. Gott, i synnerhet efterrätten! Och prisutdelning där jag till min stora glädje vann ett mp3-headset från Sony. Nice.

Tack Sofy, Terese och Mela för att ni fixar Blogger Boot Camp. Tack till sponsorer för att ni ställer upp och i synnerhet Fazer och Oral-B för fantastiska mellanmål under dagen. Och så goodiebagen sen - träningskläder, mat, godsaker, rabattkuponger.... det är så mycket bonus med BBC så ni anar inte!


Inga kommentarer: