tisdag 26 mars 2013

Vad hände där? Superkompensation?

Cheezus. Vilket pass på gymmet i dag. Det blev ordentligt med benträning på gårdagens NMT så jag fasade lite för dagens pass. Cykelturen var lätt - tack vare medvinden som jag blev varse när jag cyklade hem sen! - och jag stegade in och bytte om och förberedde mig mentalt på tungt, tungt...

Men nä. Uppvärmning, sen var det bara att köra. Splitböj på bänk med hantlar - inga problem, ska bara våga ta större hantlar nästa vecka. Sen pausböj med stång. Hm, börja på 20 kg känns lite mesigt, varför inte 25? Inga problem, ökade sen till 30 och 32½. Samma sekvens i sidoutfallen, inte heller några problem. Men det borde ju göra ont, borde vara tungt? Tydligen inte.

Vidare till roundsen. Pullups, armhävningar, airsquats. Ländryggen som har strulat lite ville inte vara med på armhävningarna så jag fick köra dem på knä i dag vilket å andra sidan innebär att de blir strikta och djupa. Första varvet, andra varvet, tredje varvet - sen borde det vara slut. Brukar bara klara 3 varv och ska jobba upp mot 4. Men vadå, jag kan väl köra lite till. Ett halvt varv kanske... eller äsch, nu är det ju bara 2 rundor kvar, jag gör klart. Härligt! 4 hela varv, inga större problem - jag är ju mycket starkare än jag trodde!

Det var 4 veckor sen jag körde passet senast och jag var beredd att få slita. Och så gick det så lätt att jag nästan blev besviken. Jag kan inte komma på några andra förklaringar än superkompensation. Rent logiskt borde jag vara jättesvag på dag 3 med LCHF och tillhörande omställningsbesvär men i dag var ingenting logiskt. Underbart!

Inga kommentarer: