onsdag 13 mars 2013

NMT - löpintervaller på femtielva sätt

Jag joggade genom lätt snöfall ner mot Bulltofta och dagens pass. Daniel hade aviserat via facebook att det skulle bli mycket löpning på passet och det kändes som helt perfekt träning för mig just i dag. Vi var 10 stycken på passet inklusive instruktörs-Dan som brukar träna med oss när han har möjlighet och det är lite roligt att ha en instruktör med i gänget emellanåt! Det ger förhoppningsvis en ännu bättre känsla för vad vi klarar av....

Vi började med sedvanlig uppvärmningsgång och -jogg. In på gräsplan där vi fick stå i stående hund och krypa under, göra lite armhävningar, springa fram och tillbaka och åla lite. Sen sprang vi till cricketplan där Daniel laddade med boxningsmittsar för ovanlighetens skull!

Upplägget var nu att vi skulle slå ett antal slag och sen springa en viss sträcka. Först raka slag, 10 stycken, sen springa från mitten ut till kanten och tillbaka, två gånger. Andra omgången körde vi uppercuts, 10 stycken, sen 5 armhävningar och en löpomgång, även detta körde vi två gånger. Sen fick vi sparka mot mittsarna, köra 10 upphopp och så springa från mitten ut till kanten, tvärsöver till andra kanten och tillbaka till mitten. Två gånger. Puh.

Sen drog vi oss ut till kanten och nu fick vi köra 20 knän mot mittsar och sen springa antingen fram och tillbaka över plan (blåvästar) eller ett varv runt för grönvästar. Som grädde på moset fick vi avsluta löpningsdelen med att köra 10 st 30/30 intervaller runt cricketplan. Det var rätt skönt att ha bra tryck i benen i dag!

Vi joggade en bit till innan vi fick roa oss med parövningar. Klassikern där man håller partnern om höfterna medan hen springer framåt och sen trycker mot skulderbladen medan hen försöker att springa bakåt. Jobbigt! Efter det fick vi släpa varann, och så blev det straffarmhävningar och -benböj och en minut i jägarvila. Benen kändes som betong när vi joggade vidare - och så blev det 30 upphopp på slutet också.

Sen var jag faktiskt så löplycklig så jag joggade hem också!

Till kvällsteet har vi provsmakat Core Protein Bars, recension kommer i morgon.....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Trots all löpning låter det ändå som ett roligt pass! ;-) Hoppas att du får en kanonbra helg i Stockholm!
Christina

Pernille sa...

Det var ett roligt - men tufft! - pass :-)