söndag 17 mars 2013

Träningsvärk - och Två Sjöar Runt

Jag trodde att jag skulle sova som en klubbad säl i natt men icke. Jag vaknade en miljon gånger under natten, det var full fart i kroppen trots att jag var dödstrött. Oh well. Somnade till ordentligt någon gång efter klockan 5 och låg kvar och drog mig till 9 bara för att jag inte orkade ta reda på hur det kändes att ta sig ur sängen!

Och vad ska jag säga - det var inte nådigt. Jag har inte ont i magmusklerna men annars gör det ont mest överallt och jag var rätt så stel i morse. Det där med att springa ett motionslopp kändes rätt avlägset men nu var vi ju anmälda och det var fint väder....

Efter dubbelfrukost och ett mellanmål drog vi ut till Sundbyberg. Hämtade nummerlappar, toalettbesök (riktiga toaletter, inomhus, och ingen kö!), lämnade en påse i klädinlämningen och gick ut på IP. Vi fnissade en hel del åt oss själva när vi stelbent tog oss upp och nerför trapporna kan jag meddela! Ute på IP stretchade vi, joggade lite lätt och försökte värma upp samtidigt som vi kikade på start och målgång för de olika klasserna som redan pågick. 10 minuter innan start var det gemensam uppvärmning och jag har nog aldrig gjort något så skönt. Lite uppvärmningsövningar och dynamisk stretch gjorde att kroppen kändes mycket lättare!

In i startklungan och poff, så gick starten. Vi lade oss ganska långt bak och hittade ett mjukt och jämnt tempo (nånstans runt 6:20-6:30 tror jag) och bestämde att vi skulle springa hela vägen i alla fall. Första biten var en rejäl uppförsbacke men annars var det en trevlig bana. Vi sprang och småsnackade, sprang om nån här och var, väjde för vattenpölar, barn, hundar och söndagsflanörer och räknade ner. Nu har vi fixat hälften, nu är det inte ens 2 km kvar... och så på sista 700 m fick vi nöjet av ännu en rejäl uppförsbacke men då var vi ju nästan i mål. Tryckte på litegrann på upploppet inne på IP och gick i mål på dryga 35 minuter. Fine. Jättebra just i dag när jag ändå inte hade något att komma med!

Det var ett trevligt litet lopp och banan runt sjöarna var jättefin - rekommenderas. Enda minuset var att funktionärer på väg tillbaka till IP tenderade att gå mitt i löpslingan vilket ju känns litegrann som sabotage :-)

Jag är fortfarande stel och öm men det känns bra att ha fått lite cirkulation i kroppen. Jag har ätit som en galning men verkar fortfarande inte vara klar med att kompensera för gårdagen. Och så är jag trött och behöver packa ihop alla mina grejer så att jag kan ta mig hem i morgon. Tur att nån annan fixar middag...

Inga kommentarer: