tisdag 18 juni 2013

Avslaget styrketräningspass

Morgonens styrkepass var lite av en besvikelse. Klart jag är medveten om att när jag inte har kört tung styrketräning på några veckor så är det jobbigt - men ändå. Jag var inte riktigt förberedd på att jag skulle känna mig så ynklig! Dessutom var jag lite tidspressad för att jag kom iväg sent vilket i sin tur berodde på att vi sov lite längre än vanligt, så jag fick korta ner passet lite.

Hursomhelst började jag med PT-Magnus uppvärmningsövningar - knäböj kombinerat med olika rörlighets- och stretchövningar. Dynamiskt och fint. Sen enbenshopp upp på och ner från stepbräda i två olika höjder.

Därefter var det dags för böjracket. Knäböj. Började på lite lägre vikt och flera reps för att jobba upp till 3 x 5. Jag vet att jag klarade 70 kg med Magnus bredvid, i dag stannade jag på 65 och det var ändå ingen lätt match. Suck. Om igen alltså. Samma story med marklyften, det gick nätt och jämnt att lyfta 60 kg i dag. Mrf.

Vidare till den lite mer explosiva delen av passet. Omvända enbensburpees och utfallshopp - 3 superset tillät tiden, inte 5. Samma sak med superset 2, kettlebellsvingar och explosiva höftlyft på ett ben - även här 3 set. Avslutade med 5 minuters rörlighetsträning och stretch innan jag duschade och skyndade iväg till jobbet.

Tja, jag vet att jag behöver jobba på styrketräningen helt enkelt. Styrka är en färskvara precis som konditionen - och på torsdag är det dags för överkroppen att få sig en omgång. I morgon jobbar jag hemifrån och väntar på mannen som ska reparera spisen. Garantireparation, förvisso, men lite störigt att vara med halvfungerande spis i fem dagar...

Inga kommentarer: