onsdag 19 juni 2013

Vi måste prata om vågen!

Ja, vågen. Den där grejen som har så stor makt. Som "bestämmer" om vi är snygga eller fula. Vars siffra plötsligt blir det enda som avgör om det är en bra dag. Eller?

För min egen del jobbar jag stenhårt på att släppa greppet, att inte låta vågen ha makt. Att strunta i siffrorna helt och hållet har jag inte lärt mig än men jag tränar på det. Ett sätt är att inte väga sig helt enkelt - att lita på hur kläderna sitter och hur kroppen ser ut i spegeln. Hur kroppen VERKLIGEN ser ut - utan konstiga felaktiga bilder i huvudet där fettvalkarna frodas friskt.

Inför fettmätningen hos Katarina i förra veckan var jag tvungen att väga mig och jag gillade det inte. Siffrorna på vågen är nästan alltid "fel" - för mycket eller för lite, aldrig precis exakt det jag vill väga. Men jag gjorde det. Och fettmätningen bekräftade det jag redan visste utan att titta på vågen - kroppen är i form. Jag har inte lagt på mig fläsk.

Mina favoritjeans som brukade vara tajta känns lösa, de sitter bara riktigt bra om de är alldeles nytvättade. De underbara Reebok-tightsen från Blogger Boot Camp i storlek L glappar runt höfter och midja. De passade i mars. Nu hasar de ner hela tiden och jag har beställt hem en storlek M - som sitter som de ska. Och på andra hållet - min favorit-tunika som axlarna inte längre får plats i, t-shirts där ärmarna kryper upp på halva axeln för att lats, axlar och överarmar inte riktigt ryms i min vanliga storlek.

Så med ett sånt resultat - ska siffrorna på vågen få vara facit? Kan de ens konkurrera? Nä. Fettmätningen och kläderna har talat klarspråk. Slank, vältränad, i form. Fläskig - inte alls. Även om jag väger 5 kg mer än min korkade hjärna ibland tycker att jag borde. Sumpa vågen!

Och dagens val att skippa träningen var inte heller svårt. Inga "jag måste träna"-tankar i huvudet - jag VET att jag varken blir fet eller tappar alla mina muskler för att jag tar en vilodag. Utan när kroppen kändes som "näe, jag vill faktiskt inte träna i dag" och inte ens NMT kändes lockande, då är det dags att vila. Däremot har jag laddat för dubbla pass i morgon - styrkepass innan jobbet och ett Body Balance-pass på väg hem från jobbet. Både styrka och rörlighet på schemat, bra kombo!

Inga kommentarer: