måndag 3 juni 2013

NMT - nu är det officiellt!

Jag kanske borde ha valt att vila i dag efter lördagens pass. Fast det gick inte. För nuuuu är det äntligen officiellt: Från och med i dag är jag och Joakim "ankare" (dvs hjälpinstruktörer) på NMT-passen. Och fortsätter vi bli fler på passen som vi hoppas på så ska han och jag gå instruktörsutbildning i höst. Tjohoo! Inga inomhuspass i tråkiga salar. Inga koreografier och musik som krånglar. Bara NMT :-)

Men trots att jag verkligen ville så var det tunga, tunga ben som joggade mot Bulltofta. Och tunga, tunga ben som tog sig an Idas pass. Uppvärmning på vanligt vis med olika förflyttningssätt. Sen cirkelpass. Tre löpstationer - idioten (evighetslång, över 500 m totalt!), sidvärtslöpning, utfallssteg - och tre styrkestationer - armhävningar, knäböj med puls, baksida lår. Mycket ben alltså, det sög musten ur mig totalt. Sen var det meningen att vi skulle ruscha en viss löpsträcka också men det fanns inte på kartan. Den signalen gick verkligen inte fram till benen, haha!

Sen tog Joakim över och körde lite tävlingsinriktat - hoppa på ett ben och putta ut varandra ur fyrkanten först med armhävningar och sen med situps som straff. Sen "kaninbrottning" med löpning som straff när man ramlade. Ganska fnissigt men också rätt jobbigt!

Utejympan började komma igång så vi drog ut på området till Idas favoritbacke. Rusch upp, jogg ner, tio situps. Baklängesjogg halva upp, löpning resten, jogg ner, tio benböj med puls. Rusch upp, jogg ner, tio situps och tio benböj med puls. Planka. Nära varandra, ålning under, upp i "stående hund" efter ålningen så blev det lite lättare att stå kvar.

Jogg hemåt med paus och parövning. Björngång, ålning, jogg. Uppställning i cirkel och lite magövningar - cykling och situps. Bara för ordningens skull. Sen skön stretch och 30 upphopp.

Och när vi sen skulle jogga hem gav jag upp efter en kilometer, gav Joakim nyckeln och gick och joggade omväxlande resten av vägen. Det gick inte längre. Och det är okej. I morgon ska jag inte pressa mig själv utan ta sovmorgon, skippa gymmet, cykla i lugn och ro och njuta av frisörbesöket efter jobbet. Pulsklockan tycker att jag behöver ytterligare 45 timmars återhämtning så det är väl läge att lugna sig lite.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerar!

Ja, inte till tunga och osamarbetsvilliga ben utan till ankarskapet! :)

steffanie sa...

Grattis grattis!!! Tror ni blir jättebra som ledare! :-)

Pernille sa...

Tack Steffie! Du får väl komma och träna med oss och se oss "in action" snart ;-)