tisdag 25 juni 2013

Megamotig tisdag...

Puh. Vilken dag. Den kom liksom aldrig loss utan var bara motsträvig hela dagen! I dag hade jag behövt Saras pepp för att göra tisdagar till veckans bästa - fast jag var inte riktigt förberedd på det i dag...

Tungt att vakna i morse och tungt att cykla till jobbet. Sen kom jag på att Klaffbron visst var stängd även för cyklister och fotgängare fram till lunch så jag fick ta en omväg till jobbet - och väl framme träffade jag en kollega som hade kunnat cykla över. Men hallå, varför annonsera att det är stängt för ALL trafik fram till tolv i dag när det inte stämmer? Mrf.

In på kontoret och upptäcka att den där planerade frukostmackan aldrig hamnade i väskan. Susa runt hörnet till smoothiestället och ragga en breakfastsmoothie i stället. Gott, men jag hade faktiskt inte riktigt tid i dag. En sån dag då möte följer på möte med korta raster emellan där man aldrig hinner göra nåt riktigt vettigt utan bara betar av sånt som tar typ två minuter. Och hinner gå på muggen om man har tur. Lunch, sen mera möte - det såg jobbigt ut på pappret men blev konstruktivt. Bra! Genererade lite akutarbete som jag betade av och klockan närmade sig halv tre. Fasen. Medarbetarmöte och sommarmingel halv fem. Ska jag gymma eller ska jag sätta mig och beta av min gigantiska mailbox så är det över? Beslutsångest - och sen det snabba beslutet: JO, jag VILL träna. Ingen vinner egentligen på att jag tröttar ut mig med två timmar till framför datorn och gymbesöket kommer göra skillnad.

Alltså - upp på cykeln och iväg till ett rätt välfyllt gym. Men som av ett under var det ingen som använde skivstången och böjracket utan jag kunde värma upp i lugn och ro och köra mna benböj och marklyft. Samma vikter som förra veckan men kände mig mer säker i dag. Nästa vecka ska jag våga öka!

Sen var det dags för de lite mer högintensiva varven. Omvända enbensburpees och skidhopp. 5 varv. Pust. Sen kettlebellsvingar och explosiva höftlyft. Andas ut, plocka undan, lite yogastretch. Skönt! Hjärnan kändes mer rensad i alla fall.

Tillbaka på kontoret en kortis där jag bombarderades med frågor (som om världen går under för att jag är borta i 1½ timme? what gives?) men turligt nog skulle vi ju alla ut på medarbetarmötet så det gick över ganska hastigt. Mailboxen får jag deala med i morgon....

En halvtimmes möte, sen tapas och mingel. Pratade med några stycken, åt tillsammans med favoritkollega A och pratade träning, motivation och målsättningar. Sen smög jag mig tillbaka till kontoret, bytte snyggblusen mot en cykelvänligare tröja och cyklade hem i regnet i lugn och ro.

Väl hemma var jag aptrött men väldigt beslutsam. Satte på tevatten och drog sen igång allt det där som känns orimligt motigt på kvällen. Packa upp, packa ryggsäck till i morgon, förbereda gröt, lägga smutstvätten i korgen, rensa kattlådor, plocka fram cykelkläderna så att de är förberedda och jag inte behöver tänka i morgon bitti. Klart. Sen kunde jag landa i soffan med temuggen och slökolla på Allsången (för att jag verkligen vill förtjäna epitetet TANT!)

I morgon ska bli en bra dag. Jag ska på fotvård (mera tantvarning, haha), jag ska springa intervaller och jag ska äta middag med den här snyggingen. Tjoho!

Inga kommentarer: