måndag 10 juni 2013

NMT - baddags!

I dag var det baddags för ett NMT-gäng om 20 personer plus mig som ankare. Fast att det skulle bli baddags visste de inte om ;-) Gänget bestod av mest nya ansikten (härligt!) och jag hade nån mystisk föraning om att det kunde bli ett badpass i dag så jag tog mina sunkigaste dojor. Lika bra det! Tur också att Joakim hade packat i ordning ryggsäcken och att vi hade bestämt att jag skulle ankra vid behov - för i dag behövdes det.

Vi började passet med gång med upphopp på kommandot "mina", huksittande på "ducka" och skydd på "skydd". Sen joggade vi framåt och här började det bli lite lurigt för vissa av våra nya kompisar var inte alls vana löpare. En behövde lite pepp för att inte ge upp och Daniel pratade med henne medan jag körde uppvärmningsövningar med resterande gäng så länge. När alla var med på noterna fortsatte vi framåt i lugnt tempo. Korta löpsträckor, lite gång.

Vi jobbade två och två på ängen. En med förflyttning, en med styrkeövning på plats, sen byte. Ett bra sätt att anpassa till alla nivåer. Det blev höga knän, hälkickar, "räkan" varvat med armhävningar, situps och plankan. Som avslut på det blocket blev det löpning + 7 burpees för gröna, 5 armhävningar för blåa i första varvet, 6/4 i andra varvet ända ner till en repetition. Det innebar att om en grön och en blå var i par fick den gröna springa lite extra på slutet medan de blåa vilade.

Sen delades gänget in i grupper om 5 pers. De skulle turas om att vara "skadad" och transporteras vars 50 steg. Vi hade ett grabbgäng i gröna västar i täten som kom några hundra meter längre än resten så jag fick nöjet att kuta ikapp dem och hämta tillbaka dem till gänget.

Sen var det baddags! Formering två kolonner, armkrok, ner genom sjön. Sen beordrade Daniel pararbete - uppställning i blåa och gröna par. Paren skulle ta sig genom vattnet - blåa i armkrok, gröna bärandes varandra växelvis - och göra 10 upphopp resp 10 burpees på andra sidan, tillbaka för 9 repetitioner och så vidare till 1 repetition. Av naturliga skäl tog det grönvästarna lite längre tid så blåvästarna fick jogga en liten sväng under tiden och köra lite planka.

Sen blev vi nerskickade i sjön igen med halt under bron och skulle klättra upp på bron - givetvis med assistans av kamraterna. Daniel och jag blev sist kvar och vi fick minsann ingen hjälp utan fick ta oss upp själva med ryggsäckar och allt ;-) fast det gick bra, det med. Sen blev det långsam löpning hemåt en sträcka innan Daniel kommenderade halt. Löpning hemåt i eget tempo - men de som kom fram först vände tillbaka och plockade upp kön tills alla var i mål.

Sen låg vi på två led vända mot varandra och körde rygglyft, växelvis med klapp i händerna på kompisen mittemot och kompisarna bredvid. Vackra välkoordinerade repetitioner, 50 stycken! Vi avslutade med 24 upphopp och skön stretch. Sen joggade vi hem med skor som lät väldigt roligt ;-) Jag hade helt sanslösa mängder dy och lera innanför tightsen....

Inga kommentarer: