tisdag 11 juni 2013

Tisdagsintervallerna från helvetet! Och så den där TV3-dokumentären förstås.

Efter avslutad dag i skolbänken var det dags för lite "formtoppningsintervaller". Det har verkligen inte blivit mycket fokuserad träning inför Malmömilen så jag väljer att tro stenhårt på att min ofokuserade träning räcker! Några riktigt bra långpass har jag fått till, i synnerhet om man räknar in 12RUN och Salomon Trail Tour. Backintervaller har jag sprungit så det räcker, inkl. St Hans Extreme. Men kvalitetspass med enbart syftet att bli snabbare på milen saknas - och tja, då blev det väl så i år helt enkelt. Svårt att förändra det nu i alla fall!

Jag hade letat upp ett gammalt formtoppningspass från ett träningsprogram. Ganska snällt - 12 min uppvärmning, sen 10 x 45 s i hög fart med 60 s vila mellan intervallerna och så 10 min nerjogg. Jag hade tyvärr ganska svårt att höra intervallsignalerna från telefonen (jag måste helt enkelt lära mig att programmera intervaller i klockan, hur svårt kan det vara liksom?) så vissa intervaller blev lite längre än det var tänkt. Men jag lyckades ligga i en fart runt 3:30-4:00 och det är gott nog, då vet jag att farten finns där. Sen att det var kräkjobbigt och att jag fortfarande mår lite illa behöver vi inte prata om...

Givetvis tittade jag på den där dokumentären på TV3 i går. Den där om "motionärer som tränar hårdare än eliten". Jag är tveksam till den faktiskt. Tveksam till vad de egentligen ville kommunicera och tveksam till de val de gjorde för att få fram det de ville säga. 3 kvinnor som representanter för "extrema motionärer" och bara manliga "experter". Förutom Anna Lindberg som har elit-erfarenhet - och som på många sätt är en helt grym tjej men vad har hon för erfarenhet av löpning, multisport och NMT?

MarathonMia var en skönt avspänd representant för ultralöparna. Cool, med en inställning om att det inte alltid är jätteviktigt med alla träningspass och att det framför allt ska vara roligt. Virvas träningsglädje går inte att ta miste på - men varför inte prata lite om hur hon får ihop och prioriterar sitt familjeliv? För det är nog så svårt om man vill träna på den nivån. Och så tyckte jag det var synd att NMT-rookies inte fick figurera lite också. För NMT är inte bara för träningsgalningar. Långt ifrån.

Den fd ortorektikern var den enda som jag tyckte hade haft ett extremt förhållningssätt. Där snackar vi osunt. Men att träna 10-12 timmar i veckan är aldrig, aldrig nånsin, mer eller hårdare än eliten. Vi har ju vanliga jobb och ett vanligt liv att sköta och kan inte alls träna på den nivån!


Inga kommentarer: