måndag 12 januari 2015

Det är inte hur man har det utan hur man TAR det!

PT-utbildning, dag 11

Eftersom det fortsätter blåsa och regna vägrar jag att cykla. Det är inte roligt när det blåser och regnar på tvären... I morse hade jag sällskap vid busshållplatsen. På 4 minuter hann damen ifråga gnälla på vädret, att det var måndag (hon hade definitivt pensionärsålder så jag vet inte varför måndagar skulle vara så hemska?), cyklister som inte ser upp i trafiken och att bussarna alltid är sena. Jag hoppas aldrig jag blir så bitter och grinig! Jag tyckte inte det var så vansinnigt hemskt - att bussen är 2 min sen ute hos oss hinner den komma ikapp på vägen de flesta dagar, vädret är grisigt men vi kan ändå inte göra nåt åt det så det är inte lönt att bli arg på det, det finns många idiotcyklister men jag kan bara se till att uppföra mig snyggt i trafiken, och måndag är det en dag i veckan och så är det med det...

Sen var det skolbänksdags. Träningslära - now it all comes together. Anatomi, fysiologi, hälsolära, biomekanik - hela alltet i en högre enhet. Som mynnar ut i hur man ska tänka när man sätter ihop ett träningsprogram, och vad man ska vara varsam med.

Efter lunch tittade vi på olika typer av träningsmaskiner och vilka organisationer som styr gymvärlden här hemma och utanför Sverige. Och sen blev vi hemskickade med en hemuppgift i träningslära och så de där instuderingsfrågorna. 4 sidor instuderingsfrågor. Ahem. 

Joakim hade lagat mat så jag kunde sätta mig till dukat bord. Eftersom det inte blev nån eftermiddagskafferast så hade jag inte ätit sen lunch och grabben som var bredvid mig på bussen med 4 pizzakartonger levde ett rätt farligt liv kan jag erkänna! Mat i magen, diska undan, köra igång en tvätt och sen plugg.

Maddes kickstart innebär att denna vecka ska ha 5 sockerfria dagar. Det är onekligen roligare att plugga när man kan mula in lösgodis men i dag blev det riskakor med ost och en skål vindruvor i stället. Och te, såklart. När jag pluggade för 15-20 år sedan minns jag att vi öste i oss baljor med te och åt en hel del wienerbröd och hembakat av alla sorter... Well, times have changed! Jag betade av frågorna på dagens träningslära först, tog en kort paus och la sen en timmes koncentrerat arbete på instuderingsfrågorna.

Vissa kan jag. Vissa kan jag inte alls (men okej, det finns bitar vi inte är klara med teorin på så det är OK!), och sen noterar jag att anatomidetaljer som satt som berget för en vecka sen inte längre sitter som berget och att hälsoläran har hamnat lite långt bak i det mentala arkivet. Fasen. Jag KAN ju det där egentligen... Jaja, det är några dagar kvar till tentan och jag har sett att vi har inläsningstid på schemat emellanåt, så jag hinner nog repetera det som behövs! Bara att kämpa på....

Inga kommentarer: