tisdag 6 januari 2015

Wohohoo!

PT-utbildning, dag 5 - jag satte anatomitentan!

5 dagar in i utbildningen och dags för deltenta i anatomi. Men inte på morgonen, nänä, utan vi inleder dagen med en timmes repetition/inläsning/frågestund och sedan praktiskt arbete med hantlar före lunch. Sedan lunch - och SEDAN tentan. Puh. Pirrigt.

Tentan delades ut och jag såg efter en snabb genomläsning att i alla fall hälften av frågorna var jag hemma på. Och att det krävdes 60% för godkänt - lugna puckar alltså, bara att göra. Betade av frågorna i tur och ordning, hoppade över nån som jag bara spontant tänkte "shit" om och fortsatte. Gick tillbaka till de jag hade skippat, började skriva, insåg att jag visst kunde mer än jag trodde. Rättade, petade (gjorde tyvärr också ett slarvfel när jag rättade men inget som gjorde nån större skillnad), förtydligade och lämnade in efter typ 40 minuter när jag kände att jag inte kunde göra mer.

François rättade på direkten och det var några nervösa minuter innan jag fick mitt resultat: VG. Yeah! Nailed it! Kunde ha dansat en liten segerdans där och då men eftersom vissa kurskamrater fortfarande satt och skrev febrilt så struntade jag i det :-) Men tjohoo, så skönt att ha den avklarad! På fikapausen efteråt fick vi veta att samtliga hade klarat tentan och vi fick även en kort genomgång så att vi vet vad vi gjorde fel. Två frågor visste jag att jag hade sådär koll på och två andra hade jag gjort lite klantmissar men jag hade ändå skrapat ihop 92,5% vilket ärligt talat var lite överdrivet men ändå gjorde mig jävligt lycklig!

Första steget mot att bli PT avklarat. Puh. Efter tentan hade vi föreläsning om muskelfysiologi som inte direkt är lätthanterat men alltså... efter en tenta är man inte supermottaglig i hjärnan! Tur att jag har tragglat det innan.....

Alla var nog lika lättade som jag över att ha klarat tentan och när vi var klara för dagen gick vi och finfikade och pratade om annat än anatomi. Alla har olika planer med utbildningen, jätteroligt! Nån vill göra PT-karriär, nån går den mest för sin egen skull.... spännande!

I kväll tar jag ledigt. Vi börjar först 10 i morgon så jag tänker gå upp före 6 när Joakim går upp och göra muskelfysiologiuppgifterna i morgon i stället för i kväll. Jag behöver få vila hjärnan lite och fira mig själv. I söndags ville jag ge upp, i dag vill jag lära mig mera!

1 kommentar:

Unknown sa...

Stort grattis till tentan! Hejja dig!