söndag 11 januari 2015

Hämtar andan...

PT-utbildning, dag 10

Jo, nu har jag räknat på fingrarna, det är dag 10 i dag. Var alltså dag 9 igår vilket jag ska se till att rätta sen!

I dag var en dag som var designad för att hämta andan. En ganska lättsam och lite kortare dag. Välbehövligt tyckte jag som börjar bli lite trött i mössan - samtidigt som jag längtar efter att få instruera med mina nya kunskaper i bagaget och ser fram emot alla de praktiska momenten som blir fler och fler på schemat!

Vi började dagen med föreläsning i psykologi och sen gick vi vidare till motivation och pedagogik. Vi hann också med att prata om vad vi tycker är viktigt för att vara en bra PT - vilka egenskaper man ska ha. Listan blev lång och det märks att vi ställer höga krav på oss själva :-) Fast nåt av det viktigaste vi tog upp var nog att man ska vara autentisk, våga vara sig själv och inte försöka spela någon annan. Superviktigt, det märks direkt om man har en instruktör som har en "mask" på sig!

Efter lunch var det dags för praktikpass med mer eller mindre träningsvärkande kroppar. Har inte känt mig så plågad men när vi gick på drag- och pressövningar igen så kände jag av gårdagens aktiviteter :-) Fokus i dag var på korrigering och assistering. Var man placerar sig, hur man korrigerar, vilka ord/uttryck man ska använda och undvika, och återigen - hur man kan korrigera fysiskt utan att det blir obekvämt för en själv eller kunden. Sånt man aldrig funderar på som NMT'are för vi håller ju på och kramas och brottas och sånt utan att det någonsin missuppfattas.... men jag måste komma ihåg att det finns andra potentiella kunder än NMT'are! Instruktion - praktik - korrigering från Anatoli - mera praktik - och så en sammanfattning.

Vi avslutade med en kort repetition av principerna för att applicera biomekaniken som vi förväntas kunna på tentan och sen blev vi hemskickade med en hemuppgift i psykologi och utlovade instuderingsfrågor på mailen under kvällen. Fast vi fick också veta att vi nog behöver vila lite efter att ha kört hårt nu i 10 dagar. Instuderingsfrågorna har ännu inte landat in så jag chillar i soffan helt enkelt. Fyra dagar till, sen återgår livet till det normala och jag behöver hålla koll på om det är måndag eller lördag igen!


Inga kommentarer: