lördag 24 januari 2015

Lördags-NMT: Stigfinnarna!

Gårdagen var inte en av mina mest intressanta och dagens motion bestod i en kylig promenad från jobbet på Dockan till Dragonmothers bo för att hämta ett nytt sporttvättmedel från Zebla som Katarina har höjt till skyarna. Vidare promenad med tung ryggsäck därifrån bort till Triangeln och buss hem (som jag iofs fick sprinta till så jag fick en liten pulshöjare där). Sen var jag ganska trött vilket sömnstatistiken från Fitbit bekräftar - jag somnade på nio minuter och det är nog rekord :-)

Efter lite velande vid frukostbordet så bestämde jag mig för att sticka ner till Bulltofta och träna NMT och Joakim var pigg på att hänga med så vi klädde på oss ordentligt och joggade iväg. Det var Dunderdanne som chefade för dagens pass och han hade på Facebook aviserat passet "Stigfinnarna". Det kan man ju undra vad det är.

Jo - vi skulle leta upp olika "stationer" på en fin handritad karta och vid varje station skulle vi plocka upp en lapp ur Daniels kuvert och göra nån övningskombination. De var designade för "on the minute" så att man fick några sekunders vila innan nästa minut startade, men Daniel var nog lite tidsoptimist för det var minsann inte alla varv vi hann med inom en minut....

Första stationen var ända borta vid motorvägen och här gjorde vi uppvärmningsövningar. 5 varv om 20 vardera av jumping jacks, skidhopp, twisthopp, väderkvarnen och höga knän. Här plockade vi också upp Daniels kompis "Gunnar" (ett däck i ett snöre med ett bälte som man spänner om midjan och drar däcket efter sig). Tanken var alltså att en sprang först med kartan och navigerade, en sprang längst bak med Gunnar och en ansvarade för kuvertet med övningar m.m. i och var "ordonnans".

På nästa station var det parövningar i skogen - 5 reps vardera av tricepsdips, räckhäv, marklyft, benkast. Snabba byten gällde för att hinna inom minuten! Station 3 var "plankbuffé" som Daniel kallade den, nån plankvariant i 40 sek och så 20 sek vila innan vi gick vidare till nästa planka. Efter plankorna fick jag släpa däck och stationen vi kom fram till efter det var en äkta bendödare. Tärningarna bestämde antal reps och de två kamrater som slog fram det antalet som gällde varv 1 lyckades med två sexor. Alltså 12 reps vardera av utfallshopp, airsquats, skidhopp, vanliga knäböj och jumping jacks utan armar. 2 varv på det. Sen var vi två andra som slog och lyckades med 3 + 4 så de kommande varvet blev det bara 7 reps och på sistavarvet blev det också 7 reps. 12 reps var ganska hemskt, mjölksyran kom snabbt!

Vidare i terrängen och ner till en riktigt äcklig fysstation på ängen. 8 blev siffran. Burpees, tåhävningar, höga knän, armhävningar, rygglyft. Fast Daniel var snäll och reducerade antalet burpees till 4 och det behövdes. Här hann de snabbaste få 15 sek vila mellan varven i alla fall! Sen höll vi på att gå över tiden och gjorde ett väldigt kort varv där kortleken bestämde. Jag tror det var 9 situps, 8 armhävningar, 7 knäböj, 8 situps, 10 situps - många situps i alla fall!

Sista övningen körde vi borta vid motionscentret. Här var det situps x3, rygglyft x5, superstar x3 och höga knän x5. Första tärningen var en sexa så det var 18 situps, 30 rygglyft, 18 superstar och 30 höga knän. Sen var det nån vänlig människa som slog en etta och så på sista varvet blev det en sexa igen så det var bara att maxa. Avslut som vanligt med ålning under plankor i cirkel innan Daniel tackade för sig.

Vi joggade hemåt och när vi hade kommit halvvägs fick jag total soppatorsk. Det kändes som om jag sprang i sirap, hur jag än kämpade så kom jag inte framåt, benen ville vika sig och jag såg suddigt... Soppatorsk. Sa till Joakim att springa före och sen gick jag en bit och bara accepterade läget. Att det är OK att få soppatorsk efter 1½ timmes arbete utan påfyllning med annat än en skvätt vatten vet jag sen innan! Efter att ha gått en bit joggade jag korta sträckor i lugnt tempo för att inte frysa och gick mellan varven. Jag kom hem och fyllde på omgående med saft och en proteinshake för snabb energi innan jag klämde i mig köttfärssoppa och mera saft. Kändes bättre. Lite halvslappande på soffan till skidskyttarnas jaktstart passade bra också :-)

Inga kommentarer: