torsdag 1 januari 2015

Magi i dagar som denna :-)

Jag vill gärna tro att det finns en viss magi i dagar som denna. Magin i att vända blad, läge för nystart. Att vi kan påverka resten av året genom vårt agerande runt årsskiftet. För mig finns det magi i att jag sa adjö till ett fantastiskt 2014 med en löprunda, underbar hemlagad mat och mycket kärlek, och att jag välkomnar 2015 med att anmäla mig till nya utmaningar, springa en runda och städa i träningsväskan. Det är mitt sätt att starta upp ett nytt år med positiv karma! "Start as you mean to go on", ungefär.

Gårdagens runda blev lustigt nog 7,77 km - siffran 7 är lite extra magisk för de som tror på sånt och att repetera den tre gånger torde ge extra kraft :-D Det var otroligt jobbigt första 2-3 km, jag hade det särskilt tungt med andningen (fuktig luft och några plusgrader är inte smaskens för astmalungor direkt) och fick slita lite, men nånstans efter 4-5 km släppte det och sista 2 km var fantastiska, lätta, jag flög fram.

Vi inledde vår nyårsmiddag med att äta förrätten som eftermiddagsmellanmål vid fyrasnåret - toast med hemgjord Skagenröra (inkl. Joakims egen majonnäs!) och bubbel till. Sen kunde vi chilla och laga huvudrätt i lugn och ro. Rosastekta ankbröst, rödvinssås, hasselbackspotatis och ångkokta vaxbönor. Ett glas orimligt gott vin till och ren njutning. Riktigt pysslig mat men värt det.

Efter klassikern "Grevinnan och betjänten" var det dags för efterrätten. Crème brûlée, chokladmousse med kaffe och whiskey (ungefär Irish Coffee fast som efterrätt) och så hade jag karamelliserat några blodgrapeklyftor när jag ändå hade min lilla "flamethrower" framme. Sen blev det kämpigt - om ni har sett Icas nyårsreklam med Ulf som somnar före tolvslaget så är det ganska exakt så jag har det! Men jag höll ut, gjorde jag - skålade i bubbel och smet sen i säng.

Som följd av min extrema återhållsamhet med alkohol i går och ett rikligt vätskeintag så mådde jag faktiskt bra i morse :-) Anmälan till Tjejmarathon stod först på dagens program, sedan frukost och så satt jag och räknade minuterna tills anmälan till Blogger Boot Camp öppnade klockan elva. Två utmaningar spikade för 2015 i tillägg till PT-utbildningen, härligt!

Det var hög tid för en löprunda - med lite trög kropp, det blir dålig sömnkvalitet när jag lägger mig efter midnatt och vaknar vid åtta... Men ut ville jag absolut, ut och andas. Började med gång, sen la jag in korta joggsträckor som blev allt längre med tiden. Knappa 6 km i bagaget och ett piggt huvud blev resultatet! Träffade en hundrastare på sista raksträckan hemåt som spontant utbrast "Vilket engagemang in i det nya året, så härligt!" och det gjorde mig glad ända ut i tåspetsarna. Väl hemma lagade vi clubsandwich som blev dagens lunch innan jag kastade mig över dagens to-do-lista och Joakim drog till gymmet. Två korta yogapass har jag betat av - ett för ryggen med Milla Floryd och en 15-minuters Yoga for Runners med norska Vibeke Klemetsen. Njutbart. Dusch och fix, slänga in en tvätt, måla löparnaglarna så att de har samma färg allihop, och städa ur träningsväskan. Ut med tomma flaskor, ner med nya fräscha. Röja i sminkväskan så att bara det jag verkligen använder finns där. Förberett för morgondagen!

Kvällens lyxmiddag - laxtournedos med fyllning av ost och kantareller - inhandlades igår och jag ska bara sno ihop lite bulgur och grönsaker. Sen blir det nog filmkväll i soffan och tidig start i morgon. Let's rock 2015!

Jag lånar en bild av Jonna Noblin som ganska exakt beskriver mina tankar inför det här året. Enjoy - och tack Jonna!

Inga kommentarer: