torsdag 8 januari 2015

PT-utbildning, dag 7

Jahapp, då var vi inne på andra halvan då! Det har varit ytterligare en högintensiv dag för hjärnan men nu börjar jag vänja mig så smått.

Neurofysiologi stod på schemat i dag tillsammans med en hel del repetition av träningslära, biomekanik och muskelfysiologi. Arbetsvinklar och långa och korta muskler och justering av belastning och sånt. Tekniskt, men roligt!

Sista eftermiddagspasset ägnades åt 1RM. Ungefärlig beräkning av 1RM utifrån flera repetitioner och diskussion av hur man lägger upp passet följt av praktik på 1RM i bänkpress. Vi är 6 på kursen - 4 tjejer, 2 killar. Jag hängde med grabbarna i dag och så bänkade vi. Massa olika vikter av och på, pepp och hojt och fullt ös. Mitt gamla 1RM på 50 kg gick lätt. Ökade till 54 och megafailade. Sänkte till 52, gick bra. Bestämde mig sen och satte 54 också. Heja mig!

Dagens hemuppgift var en laboration i neurofysiologi som jag tragglade till förbannelse i medicinsk baskurs häromåret så den var ingen jobbig match utan den klarade jag av medan jag mulade i mig kycklingcurry till middag. Tjohoo! Fast "ledig kväll" betyder att jag får åka och handla eftersom jag ändå har ett paket att hämta ut på Ica....

Inga kommentarer: