lördag 18 juni 2016

Träna med nackspärr? Ja det kunde ju ändå inte bli värre....

Jag vaknade i natt med nackspärr. Vaknade flera gånger om under morgontimmarna för att det gjorde ont hur jag än låg. Hur orättvist är inte det?

Åt frukost, masserade, försökte med egenvård (massageboll, stretching, rörlighet...). När Joakim kom hem föreslog han NMT och jag sa att då fick han nog ta och massera mig lite först om jag skulle klara av det. 10 minuters massage, rejält med liniment, NMT-kläder på, iväg. Lite cirkulation skadar aldrig i det läget men några brottningsövningar eller kampövningar tänkte jag inte ge mig på.

Det stod ett gäng NMT'are men ingen instruktör, så vi låste in alla grejer och började värma upp under Joakims ledning - sen kom instruktören joggande ikapp, han hade fastnat i trafiken pga bakluckeloppis :-)

Vi fortsatte enligt instruktörens plan. Joggandes och med jägarmarsch tog vi oss runt 5 km-slingan, fick några minuters vila och vätskepaus och sedan blev det fokus styrka. Armhävningar, benkast, knäböj, dips och planka betades av på olika sätt med visst tävlingsfokus och själv är jag ganska nöjd med min insats. 75 knäböj med kompis på ryggen, t ex - visserligen inte fullt djup för det är nästan omöjligt med egen kroppsvikt med lite "fel" placering över tyngdpunkten, men inte illa!

Efter avklarat träningspass åkte vi hem och åt lunch och chillade. Lagom till klockan två packade vi ihop våra grejer igen och åkte till gymmet. Jag tänkte att jag skulle köra ett benpass utan att belasta nacken så mycket men det verkade svårt. Började med benpress, sedan sumomark med hyfsat lätt vikt och ändå fick det mig att må illa. Splitsquats på bosu med kettlebells funkade okej, bensparkar gick också och lårcurl med boll var skönt. Men jag kände mig allt stelare, fick mera ont, kände av huvudvärk pga spänningarna. Då dök en gymstammis upp som jag vet är en fena på att massera så jag tiggde mig till några minuters omsorg och det funkade. Huvudvärken lättade, spänningarna släppte lite och jag kan åtminstone vrida på huvudet litegrann.

Efter dusch och fika åkte vi hem och jag drog i mig smärtstillande och virade in mig i en vetekudde för att hjälpa kroppen att hjälpa sig själv. Det är fortfarande spänt och ömt men jag har både naprapat och massör bokade nästa vecka så det ska nog gå att få rätsida på det. Efter middagen ägnade jag lite tid åt stretch, rörlighet och avspänning och så tänker jag att Joakim ska få trycka lite på musklerna igen för cirkulationens skull så jag slipper vakna i natt och ha ont.

Nackspärr är ungefär lika onödigt som fästingar. Det fyller liksom ingen funktion, det gör bara skitont! Och så gör det ont och så spänner man sig och kompenserar konstigt och så blir det bara värre. Jävligt stökigt.

Inga kommentarer: