onsdag 7 juni 2017

Don't wish for it. Work for it.

Lediga dagar innebär utrymme för träning. Och att vara lediga tillsammans. Oftast även att träna tillsammans men med en superförkyld Joakim fick jag ta mig i kragen och träna själv. Även om det inte alls är lika roligt så vet jag ju att jag vill ta mig framåt och framåt kommer jag bara om jag jobbar på det!

Måndag innebar lite lugn distanslöpning som jag avverkade på Bulltofta timmen innan jag ändå skulle instruera NMT. Tidseffektivt och dessutom skönt väder så det funkade kalasbra. Tekniskt sett i alla fall - för såklart skulle magen braka ihop efter 4½ km så jag fick kasta mig in på toa och sen var jag så förbannad så det blev 2½ km tröskel sen i stället för lugn distans. Nåja, det är kilometer in på kontot ändå.

Sen fick NMT'arna sig en genomkörare och sen kunde jag åka hem till färdig middag vilket onekligen var skönt!

Tisdag då - jag var osugen på att åka till gymmet men behövde ett överkroppspass så jag valde ut ett lämpligt ur FMTK-appen och körde 25 minuter i högt tempo med axelpressar, armhävningsvarianter, dips med mera. Sen tog vi en lugn promenad på Bulltofta och lyssnade på grodorna, köpte takeaway-lunch och slappade i soffan.

Tisdag kväll = Runacademy - nationaldag eller inte. Denna kväll hade jag det utsökta nöjet att vara ledare för tuffa gruppen som springer betydligt snabbare än vad jag gör så jag fick bita ihop. Uppvärmning, dynamisk rörlighet, löpskolning, intervallstege. 1-2-3-4-4-3-2-1 minuter med 1 min vila rakt igenom och sedan 2 x 30 sek med 30 sek vila. Sådär lagom mysigt - särskilt när jag satte en fluga i halsen dryga minuten inne i första fyraminutersintervallen och fick hosta upp den, få kontroll på andningen och hålla koll på klockan samtidigt :-D I takt med att löparna blev tröttare fick jag upp farten så de sista intervallerna blev ändå hyfsat bra. Fast det är tufft att få upp den här dieselmaskinen i 3:30 alltså....

Sen kunde jag cykla hem och få maten serverad. Panerad torsk, färskpotatis och romsås. Grymt gott!

Tidig start för Joakim i dag och jag var också uppe tjugo i sex. Konstaterade att det där regnet visst inte hade dragit över, packade ner en extra uppsättning kläder, vinkade av Joakim och bilen och cyklade mot jobbet halv sju. Bytte dyngsura kläder och skor mot torra träningskläder, jobbade två timmar på kontoret, stack ut och löpcoachade en timme i småregn och tog sen en varm och välförtjänt dusch och klädde mig i varma torra kontorskläder.

Efter arbetsdagen kunde jag cykla hem utan att bli regnad på och återhämta mig med en mugg te och ett mellanmål. Det var helt klart en sån dag då det kändes lite tufft att "ladda om" och gå ut och leverera ett träningspass men jag hade inget annat att välja på. NMT-kläder på, "helgardering" i form av extra tröja i väskan, iväg. Vädret var ganska blandat kan man säga och gänget fick två skurar under passet och så fick jag en tredje när jag cyklade hem. För att ingen skulle frysa höll jag fokus på att hålla dem i rörelse mellan styrkeövningarna och jag tror nog de hade ganska roligt faktiskt. Men blöta blev vi!

Jag kom hem med dagens tredje uppsättning blöta kläder, slängde in allting och lite till i tvätten och såg till att bli varm och torr och äta mat. Välförtjänt. Nu ska tvätten bara snurra klart så jag kan hänga den och så behöver jag packa alla grejer till i morgon då det (enligt min plan i alla fall) vankas både morgon- och eftermiddagsträning. Det kommer antagligen regna igen i morgon men jag överlever nog det också. För jag har ett mål att nå och grejer att göra på vägen - ingen annan kommer springa mina kilometer, lyfta mina vikter, simma mina längder. Det är bara jag som kan göra jobbet.

Inga kommentarer: