tisdag 13 juni 2017

Trötta ut sig kan en ju alltid göra. Eller nåt.

Det känns som om det blir en sån vecka då jag helt enkelt tröttar ut mig fysiskt varje dag. Inte mig emot egentligen, när det är hektiskt på kontoret är det rätt skönt att bli trött i kroppen för då sover jag bättre ;-)

I dag gjorde jag om gårdagens "trötta ut mig"-prestation. Det var egentligen inte tanken men det råkade bli så. Jag gick upp tidigt i morse och cyklade till simhallen där jag klev in typ tio över sju. Dusch och ner i bassängen, simma på. Det gick lätt i början men sen blev det mer och mer folk i bassängen och sämre flyt pga olika tempon. Jag lessnade på att simma i sicksack så efter 1000 m gick jag upp och tyckte att det räckte så för i dag. Dusch, hämtfrukost, kontoret.

Jag hade egentligen massor med planer på att sticka iväg till affären och handla m.m. under dagen men tiden bara försvann och jag jobbade på. Fick undan en massa men har dåligt med mellis i lådor och kylskåp, behöver lösa det i veckan alltså. Vips hade klockan passerat tre och det var dags för mig att plocka ihop mig och cykla hemåt.

Hänga tvätt, fixa mellanmål, förbereda Runacademy-pass. Skrev en jättefin fusklapp som jag sen lyckades lämna hemma på köksbordet, bra där! På Bulltofta körde jag kort avstämning med min teamie för dagen som är ganska gravid och inte springer i full fart riktigt - så då blev det liksom min uppgift att springa och göra alla övningar medan hon höll koll på tider och intervaller och skötte visselpipan.

Kvällens pass hette "surprising hill" och innehöll förutom sedvanlig uppvärmning och löpskolning en härlig kombination av explosiva styrkeövningar varvat med växelvis backintervaller och plana intervaller. Typ 30 sekunder knäböj med hopp, 30 sekunder backe med joggvila ner följt av 30 sekunder burpees följt av 2 x 15 sekunder plana intervaller med 15 sekunder vila emellan....och så vidare. Fem övningar varvade med intervaller, tre varv. Det var rätt utmanande! Trötta ben och hög puls ganska konstant.

Bra sliten var jag tvungen att ta ett varv genom affären för att köpa nödvändigheter (mjölk, kattmat, brieost - crazy cat lady-inköpslista!) innan jag kom hem och landade i soffan med kallt bubbelvatten och en portion lasagne som kändes väldigt välbehövlig. Påfyllning, benen upp, återhämtning. Det är inte så konstigt att jag är trött i benen och det är precis som det ska vara. Nu gäller det bara att fortsätta framåt, hålla koll på målet, göra rätt saker.

"Rätt saker" just nu är att fortsätta chilla lite till, sedan lägga mig i vettig tid så jag orkar gå upp i morgon. Grötfrukost och en cykeltur, sen väntar ett pass på gymmet innan jag rullar in på jobbet - i morgon är det rygg och mage som ska få sig en genomkörare och det ser jag fram emot. Nöta chins, jobba diagonaler och stabilitet. Det blir fint!

Inga kommentarer: