måndag 12 juni 2017

Dynamisk väderlek - fartfylld dag!

Vädret i dag har verkligen varit "dynamiskt" och på nåt vis så matchade det min dag väldigt bra. Det har inte varit mycket pausutrymme men ändå känner jag mig energifylld i stället för trött - och det gillar jag.

Joakim gick upp svintidigt och åkte iväg, jag sov några timmar till innan det var dags för mig att gå upp. Jag kan inte påstå att jag sov supergott i natt men vet inte riktigt varför, så jag kände mig lite seg när det var dags att gå upp. Hursomhelst - upp, dusch, kattfrukost, människofrukost, iväg. Mot kontoret i blåsväder för två timmars jobb i träningskläder. Mysigt!

Det känns alltid som en mjukstart på dagen när jag jobbar i träningskläder och det är helt klart smidigt när jag har en löpcoaching bokad vid nio. Jag kom igång med dagen på ett vettigt sätt, sorterade och planerade lite grejer, åt mellanmål och stack sedan ut och mötte upp min kund. Vädret bidrog till just detta pass med 17 grader, strålande sol och rätt mycket blåst! Men det var skönt ute, riktigt skönt.

Jag smet in i duschen och när jag landade vid mitt skrivbord en kvart senare regnade det ute. Strax före lunch stack jag ut för att hämta sushi (skrivbordslunch pga ett intressant webinarie jag ville lyssna på) och då sken solen och det var varmt och skönt - och kort efter kom det ytterligare en regnskur. Det var nånstans i den vevan som vi döpte vädret till "modernt och dynamiskt" :-D

Cyklade hem i medvind, dumpade lite grejer, tog astmamedicin och funderade på "kläder efter väder" men bestämde mig för att behålla mina långa tights och en långärmad tunn tröja helt enkelt. Jacka är för varmt ändå och den håller inte regnet borta så den fick bli kvar hemma. Trailskor på, iväg. Just då var det både solsken och regn - och blåst :-D

Jag joggade 2 km ner till "kossabacken" och drog igång mina backintervaller. 10 x 60 sek plus 10 x 30 sek var planen. Efter intervall två började det ösregna och det höll i sig i tio minuter eller så. Jag var genomblöt. Men det tog bara några minuter innan solen lyste och med tanke på att blåsten fortfarande höll i sig så torkade alla kläder igen (alltså tack för bra funktionskläder som torkar snabbt!), sen på intervall 15 kom det en skur till men när jag joggade mina 2 km hem lyste solen så jag kom hem med torra kläder. Omväxlande i alla fall! Och så har vi härmed motbevisat tesen "man blir bara blöt en gång" och konstaterat att man visst kan bli blöt flera gånger under samma pass....

Med 10,5 km in på löpkontot var jag nöjd när jag kom hem. Eftersvettades en kvart och drack iskall saft och andades en stund innan jag tog en snabbdusch och satte mig på cykeln tillbaka mot Dockan. Tredje cykelturen på 9 km i dag. Mötte upp Sarah på Monster Steakhouse där vi njöt av Burger Monday, parmesanpommes och tryffelmajo. Det finns sämre sätt att starta veckan på och burgaren kändes extra välförtjänt efter dagens träning och motion. Det hann väl komma tre skurar medan vi satt där och åt men när vi lämnade bygget regnade det visst inte.

Kvällen avslutades med ytterligare 9 km cykling hem, middagsservering till katterna och en mugg te och en chokladpralin till mig. Ahhhh.... lugnet i kroppen. Utomhus, tuff träning, vardagsmotion, god mat, trevligt sällskap, egenomsorg. WIN hela vägen. Nu ska jag försöka hålla i känslan hela veckan!

1 kommentar:

Sarah sa...

Dynamisk dag onekligen!!