torsdag 30 augusti 2012

Ibland vill en ko vara själv...

Det kommer jag ihåg att jag läste på Arlas ekologiska mjölkpaket för snart rätt många år sen. Och i dag vill jag vara själv. Så då är jag väl en ko!

De första dagarna på jobb efter semestern har varit omtumlande och jag har fortfarande lite trassligheter i mitt privatliv. Så i dag efter avklarat jobb drog jag på mig löparskorna och iPoden och sprang en kravlös runda. 8 km hade jag bestämt men utan tanke på farten. Första kilometern gick på 6:35, de två sista neråt 5:40 - tungt i början, lättare och lättare sedan! Jag har saknat den lätta känslan i benen. Kanske behövde jag mer återhämtning efter löparlägret, kanske är det annat som har spökat, men nu, äntligen, är jag tillbaka. Där jag VILL vara. Där 8 km känns som en baggis, där 5:30-fart nästan kan tänkas vara bekvämt, där jag vågar trycka på och utmana. Gött att vara "hemma" igen.

Efter en lat stretch och en lång dusch plockade jag fram god mat som jag lagade i går och ett glas vitt vin. För att jag ville. Har satt på favoritmusiken, hittat en bortglömd burk med världens godaste oliver (Coops billiga, gröna, urkärnade med mandlar i!), och jag vet att det är friidrott på TV senare i kväll. Och jag hann aldrig läsa Runner's World i går så det ingår också i planen. Eventuellt hittar jag lite glass i frysen om jag har tur. Det är länge sen jag tog mig tid att bara vara i mitt eget sällskap. Det har jag saknat!

Inga kommentarer: