måndag 20 augusti 2012

På ett gammalt militärsjukhus....

I kväll och i natt befinner vi oss på ett gammalt militärsjukhus. I världsmetropolen Malmköping av alla ställen. Nej, det är inte den rakaste vägen mellan Sälen och Malmö – fast det är inte alltid det som är målet när vi semestrar! Ibland handlar det också om att ha roligt och testa lite nya äventyr. Och det är just vad vi gör i dag.

Kort innan semestern kom det en Groupon-deal på hotell Plevnagården i Malmköping. Middag, övernattning och frukost. J frågade om Malmköping var ”på vägen hem” från Sälen och jag sa lite försiktigt att det kunde det väl gärna vara eftersom jag hade en hemlig plan om att besöka det jag skämtsamt kallar Sveriges bästa klädaffär som ligger just i Malmköping! Så vi köpte dealen och bokade en övernattning.

Resan hit var problemfri förutom en liten utmaning med att hitta rätt mack när vi skulle tanka. Man har ju lite ideer om vilka företag man vill handla hos och det var inte helt lätt längs med 66'an. Men vi lyckades till slut och hade hela 30 km kvar i tanken eftersom jag snålkörde så gott jag kunde! Och så småregnade det lite och var allmänt lite trist väder men bara det att vi fick sånt väder i dag och inte i går när vi sprang runt på fjället var en bra grej.

På Plevnagården fick vi ett fint och nyrenoverat rum i en liten stuga mittemot huvudbyggnaden. Där det hänger ett paraply på insidan av dörren ifall det skulle regna när man ska gå bort och äta frukost.... Och när vi tog en liten eftermiddagspromenad (efter att ha mumsat i oss chokladdoppade jordgubbar och druckit mousserande vin till) hittade vi bra infoskyltar så vi lärde oss att Plevnagården byggdes som militärsjukhus 1886, att de modernaste skyttegravarna just då byggdes i Plevna i Bulgarien och att området kallades för Plevna just för att man tog efter och ”övningsbyggde” sådana moderna skyttegravar. Intressant.

Vi har sedan serverats en helt okej trerättersmiddag på glasverandan. Skagenröra på hembakat mörkt bröd (väldigt mycket godare än ljust toastbröd!), vildsvinsfilé med diverse tillbehör, och två sorters chokladganache. Jag klagar inte. Typiskt bra med Groupon-deals ibland. Sista hotellfrukosten i morgon, sen bär det av hemåt till en fulladdad träningsvecka!

Måndag-tisdag: Återhämtning – eller kanske, kanske en morgonjogg eller promenad i morgon.
Onsdag: Gymmet (sista chansen att sätta bästa tid på ”Pleasure”) och en ridlektion
Torsdag: Löpning
Fredag: Träningspass med PT-Malou
Lördag: NMT (tjohooo! Abstinens!)
Söndag: Långpass löpning (? inte stämt av med löparkompis ännu)

Nån gång under veckan måste jag såklart ut och testa min nya MTB också, ska bara reka lite vart man ska ta vägen nånstans.

Måndag blir min sista semesterdag, sen väntar helt vanlig vardag igen.

Inga kommentarer: