måndag 6 augusti 2012

Spartan Blogger Camp - dag 1

Eller ja. Vi kan väl börja med dag 0 då eftersom jag åkte upp till Motala redan i fredags!


Tina och jag åkte bil upp till Motala i lugn och ro på fredag eftermiddag. Det var fint väder och en ganska lagom sträcka! Väl framme hittade vi vårt lilla B&B och fick tag på en vänlig människa som kunde låsa upp dörren och visa runt. Det är ju fördelen med att komma tidigt att då får man välja rum först – så vi snodde ”blåa rummet” med två enkelsängar för att Tina skulle slippa vakna av min förkylningshosta stup i kvarten.

Sen tog vi en promenad in till downtown Motala och slog oss ner på en restaurang där vi mumsade i oss vitlöksstekta räkor, grillspett med tillbehör och varsin efterrätt. För säkerhets skull rekade vi även var Spartan fanns och kollade hur lång tid det tog att promenera därifrån till hotellet. Nej, vi har inget kontrollbehov ;-)

Tillbaka på hotellet slog vi på tv'n för att kolla lite på OS och kort tid senare ramlade det in flera blogger camp-deltagare så vi satt väl kvar nån timme och drack te och pratade innan läggdags! Och sen sov jag överraskande bra för att vara jag på ett nytt ställe....

Efter frukosten lördag morgon gjorde vi gemensam vandring in till Centrum och Spartan. Väldigt roligt sällskap – alla fotograferade stup i kvarten, vi bestämde lämpligt hashtag för twittrande etc på vägen och när vi sen kom fram till Spartan HQ var det ett himla race med instagram, incheckningar på facebook och sånt innan vi äntligen kunde gå in genom dörren. De tre som inte hade valt att komma redan på fredagkvällen var redan på plats och så även instruktörerna så det var stora namn- och fikarundan, ombyte och sen samling i träningssalen. Här introducerade vi oss själva och Spartan-folket pratade lite om sin verksamhet innan vi äntligen körde i gång.

Spartan bygger sitt system på pelarna mobilitet – belastning – balans. Vi inledde därför med en uppvärmning med mobilitetsfokus där vi jobbade igenom hela kroppen i lugn och ro. Sen tog Chris Muling över och lät oss göra lite parövningar. Och SEN fick vi faktiskt göra Animal Moves – på en mjuk matta! Vi gjorde kaninhopp, björngång, ”panther walk” som är rätt besläktat med ”ålning medelst hasning”, sidorullningar m.m. Det var rätt behagligt att åla på en matta om man jämför med hur det känns att åla på grus....

Härefter följde en sån där ”lämna the comfort zone” upplevelse för nu var det dags för Zumba med Magdalena Bibik. Och hon är en fantastisk instruktör, det måste jag erkänna – Zumba blev ett kul avbrott och en övning i att ”släppa loss”. Jag är ingen stortalang på Zumba och afrodans men jag hade i alla fall roligt!

Sist innan lunchen var en lite längre föreläsning om Spartans träningsfilosofi och tankar om träning på dimensionerna styrka-explosivitet-uthållighet-intensitet och hur man kan lägga upp sin träning runt dessa dimensioner för att nå de mål man har tänkt sig.

Lunchen hade inte helt så mycket stuns som jag hade önskat mig men det var kanske tur, för precis efter lunch drog vi i gång med klubbor, bulgarian bags och kettlebelljonglering. Lite korta smakprover på dessa tre grenar! Klubban var vansinnigt svår att arbeta med och få flyt med, det behövs nog mer teknikarbete för att få det riktigt bra men det var en skön genomarbetning av axelregionen i alla fall. Bulgarian bag var roligt, roligt, och jag vill göra mera. Det var svårt rent tekniskt och det knep lite med greppstyrkan i vissa övningar, men helt klart en bra träningsform. Kettlebelljonglering var också himla roligt när jag väl vågade släppa kettlebellen och lita på tyngdkrafterna. Inte helt lätt att få den att snurra på rätt håll alltid men det gick faktiskt över förväntan.

Sista passet för dagen var ett testpass med kraftiga gummiband, även det leddes av Magdalena. Jag HATAR att träna med gummiband och jag hatar det fortfarande. Men om man nu måste träna med gummiband så var det här definitivt roligt och tanken är att det ska säljas in som hemma- och gruppträning. Jag tror på idén. Det var jobbigt, det var roligt emellanåt men det var fortfarande gummiband som nyps, fastnar och är allmänt jävliga.

Då var det dags för en dusch (14 tjejer, 2 duschar...tar ett tag!) innan vi vandrade upp till Hugos på torget i Motala och satt ute och åt hamburgare, cesarsallad och clubsandwich. Gott!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jisses vilken massa träning! Men jag förstår att det var kul. Jag tränade mycket för Magdalena Bibik för många år sen när hon jobbade på Gerdahallen.