onsdag 1 augusti 2012

Träsktrollen är tillbaka!

Dagens NMT-pass var verkligen ett träsktrollspass. Den där varianten då jag kommer hem efteråt, kliver precis innanför dörren och hojtar "det var en sån där dag igen, vill du komma med en bunt tidningar?" Bara så att jag kan bygga mig en liten stig ut till badrummet utan att göra allt för många skitiga fotspår.....

Men vi tar det från början. Vi var 6 modiga i dag, av dessa var 2 provapåare som hade blivit nyfikna av Groupons erbjudande (som är jättebra om man vill testa NMT i Malmö/Lund förresten, då får ni hänga med mig och mina kompisar!) Och så hade vi 4 ryggsäckar med oss som skulle vara med på passet. Givetvis var det mest logiskt at ryggsäckarna fick sitta på de av oss som är lite mer rutinerade.....

Uppvärmningsgång, jogg, lite offroad som vanligt med Daniel, kryp- och ålningsövningar i gruset. Sen körde vi lite löpteknikövningar och så jobbade vi parvis med "kast med liten ryggsäck" på olika sätt. Givetvis med bestraffning i form av armhävningar till de som tappade ryggsäcken. Och så joggade vi vidare i terrängen till en fin gräsplan med många kaninhålor. Här var det dags för sprint, ca 80 m räknade vi distansen till, 10 repetitioner. Sprint hela sträckan, sen gång tillbaka. Det är lite mentalt utmanande med de där kaninhålorna, svårt att våga gå för fullt ifall man skulle fastna nånstans... Och ryggsäckarna hade vi med oss, vi fick ge bort den till en kompis om vi tyckte den var jobbig men jag tyckte det var orättvist att ge bort den till en nybörjare så jag behöll den på.

Mer terrängtransport följde - gång på huk och ålning ute i skogen (hej, blåmärken!). Genom buskage och träd och grejer. Sen ner i sjön och genom ett dräneringsrör. Vilket är betydligt jobbigare med ryggsäck än utan! Underbart leriga och illaluktande var vi och värre skulle det bli för lite längre fram fick vi springa en sträcka i en liten bäckfåra med 15 cm lera i botten. Lera överallt blev resultatet! Uppför en slänt hann vi också med där nånstans och så ökade vi löptempot ner mot friluftsgården.

Här var det inte klart utan det stod 4 halva tabatas på schemat. Armhävningar, benböj tills rumpan nuddade stocken, fällkniven, och så "simning" liggandes på mage där man typ paddlar med armar och ben. Jag gjorde miserabelt eländiga armhävningar i dag (sviter efter i går eller nåt?) men var däremot väldigt nöjd med benböj och fällkniv då jag lyckades hålla samma antal repetitioner på alla 4 set.

Sen körde vi 30 upphopp och lite stretch! Dags att cykla hem, spola av allting i grovvasken, duscha sig själv, tvätta kläderna, äta middag, slappa. Puh. Tur att jag börjar först nio i morgon så att jag hinner plocka undan lite härhemma och sånt i morgon bitti för i dag orkar jag helt ärligt inte mer!

Inga kommentarer: