lördag 11 augusti 2012

Malmö Halvmarathon, 1:52:48...

Ja, det var en bra bit från 1:50. Och jag var väldigt irriterad nånstans vid 13-14 km då jag insåg att jag inte skulle orka hänga med farthållarna och fick tvinga mig själv att säga till Joakim att kuta på själv i stället för att vänta in mig. Lite besviken var jag också när jag gick i mål men nu har lyckokänslorna tagit över.

Jag har sprungit halvmaradistans som träningspass EN gång - i november 2011. På 2:10. Det är min första tävlingshalvmara och jag förbättrade min tid med 17 minuter och sprang under två timmar. Jag blev nr 125 av 655 deltagare i damklassen och placerade mig alltså i den bästa fjärdedelen av motionärerna. Snittfarten var grymma 5:21 så kapaciteten finns ju om jag kan lära mig tro på den. Jag missade tävlingssäsongen i våras pga mitt krossade revben som också gav ett ordentligt avbrott i träningen. Och det var dessutom mycket varmare än vad det har varit på ett bra tag. Inget att gnälla på alltså. Det är definitivt GOOD ENOUGH!

J skulle prompt fotografera mig efteråt och jag var väl sådär måttligt road.... 

Kroppens status efter loppet: Helt okej, det blir nog lite stelt i morgon. Inga problem med löparknä, lite irriterad i höger höft men inget som oroar (jag vet att den är lite ostabil när jag blir trött), och fem miljoner blåsor på fötterna som beror dels på värmen och dels på dåligt insprungna skor eftersom jag hastigt och lustigt blev tvungen att byta skotyp för kort tid sen.

Nu får löparkroppen några dagars vila och alternativa motionsformer står på programmet innan det är dags för löparläger. Och jag försöker packa. Kan redan nu konstatera att jag är grymmare än grymmast på att packa träningskläder men betydligt sämre på att packa "civila" outfits! Det är som vanligt tur att jag inte modebloggar ;-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Super bra sprunget...

steffanie sa...

Heja dig!!! Bra tid också!

Tina Jensen sa...

GRATTIS Pernille!!! Strong jobbat!!! Ha nu så skönt på alla äventyr! Kram

Anonym sa...

Jag tycker du sprang på hur duktigt som helst, Pernille! 1:52:48 var definitivt GOOD ENOUGH! :)