söndag 5 maj 2013

Datorfri och träningsfri helg

Hör och häpna - det händer faktiskt! Fast inte så ofta ;-)

Efter avklarad arbetsdag i fredags städade vi upp hemma och packade in oss i bilen för att åka ner till mina föräldrar. Här väntade en festlig helg och av samma anledning tog jag inte med mig datorn. När vi kom fram vid sjutiden var huset redan fullt av gäster på "förfest". Det råkade nämligen bli så att just i år kunde syrran, föräldrarna och jag fira 200-års födelsedag ihop - och det skulle vi göra! Med många långväga gäster blev det en förlängd fest som började med en ganska lättsam middag (kycklingcurry) på fredagkvällen.

Lördag morgon satte vi igång rätt så tidigt. Kvällens huvudattraktion var nämligen en hel grillad gris :-) och Joakim och jag skulle ha hand om det projektet hela dagen. Plocka ihop grill, sätta igång kolen, knyta fast gris på galler (ärligt talat en något makaber övning...) och hiva upp djuret på sitt roterande galler över kolen. Sen var det bara att vänta. Fylla på med kol med 30-40 minuters mellanrum, tempa skinkan då och då, och mellan varven ta emot de som dök upp med leveranser av mat, dryck och annat som behövdes för kvällen.

Det var egentligen tanken att vi skulle springa under dagen men eftersom bara en av oss kunde gå ifrån och vi inte alls är bekanta med området blev det inte riktigt av. Vi bara njöt i solen och bättrade på bonnabrännan, läste böcker och hade trevligt. Under eftermiddagen fick vi avlösning så att vi kunde sticka hem och duscha och fixa till oss i feststassen innan bussen gick mot festlokalen.

Stora kramar, träffa mera folk jag inte sett på evigheter, fantastiskt god mat, roliga samtal och som vanligt sånger och lite roliga spex. Bl a körde min ena moster en härlig familjealbumsvisning med diverse kommentarer :-D Dans till levande musik och ett litet presentbord. Min andra moster har gjort fantastiskt vackra keramikljusstakar som föreställer katter, en vän till familjen har gjort en vacker skål, och andra har skämt bort mig med choklad, te och viner. Underbart!

Det blev förstås sent - och i förmiddags var vi på plats för att plocka undan och städa festlokal innan vi begav oss hemåt. Tanken var att springa en runda men jag är så pass trött (och lite bakis trots att jag bara drack två glas vin...) att jag faktiskt inte vill. Och då är det okej. Tre vilodagar på raken utan att det är på grund av sjukdom har jag inte haft på evigheter så jag hoppas det ger utdelning under veckan! En vecka som äntligen bjuder på tre NMT-pass, två PT-pass, en långhelg och annat kul.  Och förresten har jag en plankan-utmaning att hantera i dag också kom jag på så jag måste prestera 4 minuter i plankan åtminstone. När jag lyckas trassla mig loss från alla katter så.....

Inga kommentarer: