måndag 13 maj 2013

NMT - end of hell week

Måndags-NMT-pass och det kändes som ett officiellt avslut på "hell week". Förra veckan var inte direkt nådig och nu känns det lite i kroppen. Därför tänker jag "skolka" från styrketräningen i morgon och ta sovmorgon. Det blir en lång dag ändå eftersom jag ska sitta i skolbänken hela dagen och sen på 4good-event på kvällen så det är nog ingen skada till att ladda med lite extra sömn. Och så är jag vansinnigt osugen på att köra ett styrkepass i morgon bitti - vilket oftast betyder att jag mår bra av att hoppa över det. Vanligtvis brukar jag ha en veckas vila när jag byter styrkeupplägg just för att känna mig pigg och fräsch i kroppen....det blev inte riktigt så den här gången men jag kan kompensera lite i alla fall. Så ser vi hur det känns längre fram.

Dagens pass var livligt, flåsigt och härligt glädjefyllt. Ida-pass igen - tre Ida-pass på raken hör inte till vanligheterna! Vi var många i dag, de två som provade på i onsdags kom tillbaka, två nya provapåare dök upp och så var vi tio av det vanliga gänget. Finfint - det blir alltid roligare när vi är många! Vi värmde upp som vanligt med gång, vevade armar, joggade, kroppsdelar i marken etc. Sen körde vi kull på litet område där den som blev tagen skulle stå i plankan tills två andra plankade på vardera sidan för att befria personen. Vi jobbade lite i cirkeln också, alla fick varsin siffra och sen hojtade Ida siffrorna och de hon hojtade skulle byta plats utan att krocka. Krock = 5 armhävningar som straff.

Vi fortsatte jogga bort till motionsgården där Ida satte igång oss med cirkelträning parvis. Vi skulle köra två gånger på varje station där den ene jobbade övningen och den andre körde en "viloövning", sen byte, sen stationsbyte. Vi hade sju stationer: Löpning upp för trappan och nerför backen, tricepsdips, boxjumps, armhävningar, idioten, rodd med gummiband och ålning. Första varvet 30 sek jobb och burpees som vila, varv 2 40 sek med plankan som vila, varv 3 50 sek med situps som vila och sista varvet (där vi bara hann med 5 stationer) 30 sek med burpees som vila igen. Det var flåsigt! På armhävningarna körde vi vid trappan till trädäcket så att man kunde köra på marken eller sätta händer eller fötter på trappstegen beroende på hur tufft man ville ha det.

Vi körde verkligen ända in i kaklet till två minuter i halv då Ida avbröt oss och satte igång med 30 upphopp. Stretcha gjorde vi själva efter passet medan alla pratade av sig. Riktigt bra pass! Vi joggade hem i småregn och värmde på viltgryta till middag ;-)

Inga kommentarer: