onsdag 15 maj 2013

NMT - tufft, tungt.....

Det var Dan som höll i kvällens pass och då vet man att det kan bli lite spyfys. Det blev det också. Oklart om jag tyckte det var extra jobbigt för att dagen varit tuff av andra anledningar, för att det var sanslöst mycket björkpollen i luften eller nåt annat. Jobbigt var det i alla fall!

Dan hotade från början med att vi skulle jobba mycket i backe och jag trodde att vi skulle bort till "kossabacken" där det dessutom hade varit kosläpp i dag. Fast det skulle vi inte. Dan hittade en annan backe - som inte är den samma som Idas favoritbacke och tack för det. Först värmde vi upp på vägen dit med gång, jogg, lite offroad, ålning, krabbgång och andra förflyttningssätt.

Väl framme vid backen fick vi först köra tre varv i backen. Björngång upp ungefär halva vägen, löpning hela vägen upp och sen ner igen. Efter det jobbade vi i två lag - 5 gånger upp för backen där vi bar en person varje gång. Vårt lag var 6 personer så vi kunde hoppa över en....fast det hjälpte inte, vi fick spö ändå :-D

Sen var det dags för "idioten" fast på ondsint vis. 3 burpees vid första vändpunkten, 6 vid andra, 9 vid tredje och som lök på laxen fick vi grönvästar springa ett extravarv runt dungen upp i backen och ner igen på vägen tillbaka. När alla stod på hög och flåsade stod Dan och vinkade uppe på toppen så det var bara att bege sig dit upp.....

Från backen och neråt (fast på den mindre branta sidan då) fick vi köra hoppa bock/krypa under men stå i bredbent jägarvila. Det brände väldig o-mysigt i låren... Sen fick vi vända och köra upp igen, dock bara med krypning hela vägen. Väl uppe ställde vi upp i halvcirkel och plågades med en omgång armhävningar. Sen löpning ner, runt dungen, upp igen. Statisk magövning nästa, tre omgångar - och jag formligen HATAR statisk styrka men det var bara att bita ihop och köra.

Efter det sprang vi en evighetslång jägarmarsch ner till cricketplan där det allra sista väntade. Lätt jogg framåt tills Dan hojtade "vänd!" varpå vi vände helt om och kutade som galningar tillbaka till mitten. Vi körde 4 varv tror jag och det var extremt tufft. Efter det var vi färdiga och joggade tillbaka för 32 gemensamma upphopp och lite stretch. Hemjoggen var också tung.

Jag misstänker att jag behöver vila lite till faktiskt. Det borde inte kännas så tungt!

Inga kommentarer: