lördag 18 maj 2013

NMT-spyfyspass - och inlägg nr 800!

Jag har haft lite ångest över att skriva mitt inlägg nummer 800 av nån anledning, därav bristen på bloggning i går. Det kändes som om jag behövde göra en stor grej av det och skriva något alldeles extra speciellt. Fast nu struntar jag i det och skriver om dagens NMT-pass i stället!

Lördagspass i Lund i dag (fr o m 1 juni kör vi varannan vecka i Malmö, gött!) med Ida och NMT-hunden Bisse, och så hade vi minsann en gäst-rookie från Stockholm på besök och två nya "sektmedlemmar". Som bäddat för ett kul pass alltså. Två vattendunkar hade vi också med oss och de behövdes i dag, det var apvarmt kan jag tala om...

Vi började som vanligt med att gå och veva med armarna, sparka i baken vart tredje steg, höga knän i vart tredje steg etc. Nere på ängen körde vi förflyttningar. Björngång och jogg tillbaka 3 varv, utfallsgång och jogg tillbaka 3 varv. Lite "putta varandra-brottning" emellan, sen alligatorgång och jogg, sen kräftputtning i slalom och skridskohopp.

På det följde en rätt lång förflyttningsjogg som åstadkom lite pust och stön. Givetvis skulle vi till Idas favoritbacke, den i två våningar. Här blev det löpning och styrkeövningar. Vi fick i första varvet välja på att springa hela backen eller en lite längre sträcka på flacken. En löpning, 5 burpees, en löpning, 5 benböj med puls och upphopp, en löpning, 5 situps. Vätskepaus och vänta i jägarvila tills alla var klara. Andra varvet sprang vi lite kortare, bara halva backen och en kortare sträcka, däremot gjorde vi 10 repetitioner av styrkeövningar och så kunde man springa en extrarunda om man kände sig pigg innan vi väntade i plankan tills alla var färdiga.

Sista varvet kallade Ida för värsta varvet. Vi fick springa en ganska lång sträcka eller 1½ varv i backen och så körde vi 15 repetitioner av övningarna. Det var spyfys. Jag trodde jag skulle avlida och kvittot i pulsklockan blev också att det var ett tufft pass! Mera vätskepaus, sen ny förflyttning som komplicerades lite av att vi hade en deltagare med stukad fot som skulle med. Han fick åka på nåns rygg helt enkelt och så fick vi andra kämpa lite med diverse förflyttningsformer för att det inte skulle gå för fort.

Först "smög" vi, den där hemska gångarten med lätt böjda ben. Sen björngång. Sen omgrupperade vi till fina kolonner och skulle göra en ny variant på jägarmarsch där de i kolonnerna ålade medan de längst bak skulle springa (med vattendunkarna eftersom de var hopplösa att åla med) iväg och hoppa över bäcken, hoppa tillbaka, lämna vattendunkarna till nya löpare och själv kasta sig längst fram i kolonnen och åla på. Sen blev det björngång med jägarmarsch-slalom i egen kolonn också innan vi joggade lugnt och sansat upp till beachvolleyplan.

Dags för panering, alltså! Ålning halva banan, löpning, upp över en bänk, bort till trädraden, "idioten" i trädraden (5-6 träd), 10 armhävningar, om igen. Svettig som man var fastnade den fina sanden precis överallt. Jag ska ta och sälja in NMT som en föryngringskur. Peeling och gyttjebad får vi ju med jämna mellanrum och så har man dessutom barnsligt kul. Yes?

Sen stretchade vi lite på gräset i skuggan innan vi tog oss sista biten upp och avslutade med 30 upphopp. Härlig start på en lördag! Nu laddar jag om för Eurovisionkväll. Ska försöka hitta nåt glittrigt och glammigt att ha på mig :-)

Inga kommentarer: