måndag 20 maj 2013

NMT-pass - team training time!

Om temat på lördagspasset var individuell utmaning så var det desto större fokus på laganda och samarbete på dagens pass som Dan höll i. 13 glada deltagare ställde upp för ett bra måndagspass. Vi började med att gå framåt och göra lite uppvärmningsövningar, sen var det dags för jogg framåt, upp och runt radartornet till en härligt ojämn gräsplan full av tistlar och annat roligt ;-) NMT ftw, liksom..

Vi fick jobba två och två, blåa tillsammans och gröna tillsammans. De blåa fick en något kortare löpsträcka och vi gröna hamnade i en sluttning som lämpade sig ypperligt för styrkeövningar. Vi skulle som vanligt turas om med löpning och styrkeövningar - löpning bort och runt radartornet (inkl. brant backe) och styrkeövningarna var armhävningar, situps, rygglyft, benböj. En bra genomgång av hela kroppen helt enkelt!

Sen joggade vi ner till Idas favoritbacke där vi parade ihop oss i nya par - en blå och en grön tillsammans. Det var dags för skottkärran. 10 stående rodd med kompisens ben, sen skottkärran en sträcka. Gröna gick uppför, blåa nerför. Sen sprang vi stafett i uppförsbacke i blandade lag och kämpade som galningar. Roligt!

Sen fick vi stå i plankan i en cirkel (fortfarande i backen) och skulle turas om att springa och hoppa över kamraterna runt i cirkeln. Första omgången tog 3:05. Sen vilade vi lite och bytte plats så att man fick motsatt lutning mot förra varvet och körde en omgång till. Vi var 25 sekunder snabbare så Dan bestraffades med 30 armhävningar :-)

Sen sprang vi upp på toppen där vi fick springa lite till. Den här gången i två lag där vi sprang parvis och höll i hand. Blåa mot gröna - blåa hade en lite kortare löpsträcka. Det är jobbigt att hålla nån annan i handen när man kutar som satan nerför en backe med hål och tuvor kan jag bara säga... Sen körde vi ett gäng jävliga magövningar innan vi gjorde om stafetten, den här gången med 20 m längre löpning för grönisar. Pust. Stånk. Och så ålade vi en lång bit också innan vi fick ställa upp och jogga tillbaka för att göra 32 upphopp.

Det var ett lagom pass för mig just i dag. Inte spyfys-jobbigt, bara lite tungt emellanåt. Nu blir det två dagars vila innan det är dags för St Hans Extreme. 10 km. 600 höjdmeter. Yes?

Inga kommentarer: