lördag 11 maj 2013

NMT - tjohoo, träsk!

I dag blev det NMT "på riktigt". Ett sånt där pass med sand i kläderna och träsk i skorna. Tjohoo! Det var Ida som höll i passet och det var verkligen fullt ös. Vi hade två provapåare med oss i dag och de fick en äkta introduktion till NMT kan man säga :-)

Det började lite soft med balansgång på lekplatsen och krypning och ålning på volleybollplan. Bara så att man fick lite sand innanför kläderna och i skorna för ordningens skull. Sen blev det konceptet "löpning och kroppsdelar i marken" tills vi kom upp mellan backarna. Här ligger den där lilla sjön som vi kutade runt någon gång i höstas - nu var den ganska torr så det var bara ett litet träsk på några meter kvar. Och här blev det förflyttningssekvens. Löpning genom träsket, sen ålning upp för backen till bänkarna där vi gjorde tio tricepsdips, löpning lite till för att sen köra björngång ett tjugotal meter innan vi sprang ner för backen till ryggsäcken och så var det dags att springa genom träsket igen.

Det tjoades och hojtades, skvätte träskvatten överallt och var härlig stämning där vi höll på. Svettigt som bara sjutton och jag har ingen aning om hur länge vi höll på heller - men det räckte i alla fall! Kort vattenpaus och nya instruktioner - nu skulle vi varva styrkeövningar och löpning. 10 armhävningar, 10 situps, 10 ryggresningar och sen en löpning. Upp för backen och antingen korta eller långa vägen ner, eller så kunde man springa den flacka vägen runt "bananen" i stället. Alla körde i egen fart och tills Ida blåste i visselpipan.

Sen joggade vi neråt och hade lite kroppsdelar i marken igen på kommando. Längst ner i backen var det uppställning på två kolonner och så körde vi jägarvilestafetten. Ida var själv med för att jämna ut antalet och insåg att det var sanslöst jobbigt! Sitta där i jägarvila för att ruscha upp och sätta sig i jägarvila igen....

Vi joggade ner och bort en bit till ängen där vi sprang ytterligare en stafett, "tåget" eller "hämta och lämna", fast med två extrabitar - dels att vi skulle hoppa över bäcken och dels att vi skulle göra situps vid vändningen. En första varvet, två andra varvet etc. ända upp till 6 när hela laget sprang och sen neråt i antal igen allt eftersom vi lämnade av folk. Roligt!

Som avslutning sprang vi jägarmarsch och så blev det lite ålning med jägarmarsch också ett tag. Där vi skulle ta oss över bäcken fick vi gå björngång i stället men inte resa på oss - det blev rätt många kreativa lösningar och jag tror väl de flesta tog sig över på reglementerat sätt :-) Vi rundade av passet med ett gäng magövningar innan vi stretchade och körde upphopp.

Det var riktigt tufft i dag, efter uppvärmningen trodde jag aldrig att jag skulle orka men det lossnade när jag fick springa genom träsket. Helt otroligt vad kroppen klarar av. Dessutom fick jag ett roligt besked i dag, håller tummarna för att det går som jag vill. Men vi får se. Hemligstämplat så länge.

Inga kommentarer: