måndag 27 maj 2013

NMT - lite måndags-spyfys med Ida helt enkelt!

Spyfys med Ida igen. Ovanligt med så många Ida-pass på raken för min del men det verkar som om jag har hoppat över de pass som haft andra instruktörer. Men det var veckans enda chans att köra NMT eftersom jag är bortrest på onsdag och ska springa 12run på söndag. Jag tänkte att det skulle bli brutalsegt efter gårdagens långpass men det gick faktiskt oväntat bra.

Efter den vanliga uppvärmningsgången med att rulla skuldror och veva armar fick vi köra en specialvariant på jägarmarsch. Vi satte ihop händerna två och två, på Idas vissling skulle de längst bak kuta under alla andras armar medan de själva höll varandra i händerna, sen hojta "klar" när de kom fram varpå vi skulle göra 5 armhävningar. Andra paret fram = 5 situps, tredje paret fram = 5 upphopp och så snurrade vi på de tre övningarna hela tiden. Den här sekvensen återkom regelbundet så när Ida hojtade "två kolonner, sätt ihop händerna" gällde det att vara vaken!

Efter en rätt lång springsekvens landade vi på stora fältet. Här fick vi köra lite benböj, situps och jägarvila medan Ida "dukade" upp en fyrkant. Sen körde vi lite följa-John-style med diverse förflyttningar som björngång, vindrutetorkaren, bakåtkickar m.m. Framme vid fyrkanten skulle vi jobba tre och tre. En sprang ett varv som inkluderade lite balanshopp i ringar (gummiband), en kullerbytta, en baklängesjogg och vanlig löpning. Under tiden jobbade de andra två breda armhävningar och så turades vi om tills alla hade sprungit. Andra omgången skulle vi springa två varv var - i första rundan körde vi utfall på ett ben, i andra rundan på andra benet. Vätskepaus. Vi fortsatte på samma tema men denna gång med smala armhävningar och benböj med puls. Sista omgången var det "finnen" där vi hjälptes åt, och så situps.

När alla hade flåsat klart och druckit vatten begav vi oss vidare. Två kolonner - sätt ihop händerna - kör! Efter en transportsträcka kom vi fram till Idas favoritplats med stockarna som är platta ovanpå. Där kan man ha mycket kul. I dag cirkelfys med fem stationer: rodd med gummiband, boxjumps, tricepspress, burpees med eller utan hjälp av stocken, och så på sista stationen skulle två personer hjälpas åt med omvända situps medan den tredje sprang en rejäl sträcka fram och tillbaka. När vi bytte station styrdes av när alla tre på sista stationen hade sprungit sina sträckor. Fiffigt! Som vanligt hade Idas ögonmått varit lite väl kreativt så det blev ganska långa varv ;-)

Vi sprang på lite till (två kolonner - sätt ihop händerna!) och sen fick vi jobba lite förflyttning. Ålning mellan två lyktstolpar, björngång till nästa lyktstolpe, jogging till nästa lyktstolpe, planka tills alla var där och så fick alla vackert åla under plankorna också. Uppställning på kolonner igen och jajamensan, vi satte ihop händerna, sprang under och körde armhävningar, situps och upphopp. Framme vid motionscentret stretchade vi och körde 33 upphopp som avslut. Ett fint pass!

Inga kommentarer: