lördag 9 november 2013

Be Your Best 2013 - träningsinspiration!

Efter en fantastiskt mysig batteriuppladdningsdag i går med hästar och familjesnack och god mat och teater och fika och mera snack så var det i dag dags för Be Your Best.

Traskade in på Stockholmsmässan vid åttatiden och träffade ett gäng andra träningsglada. Incheck och parkera grejer i garderoben och hälsa på bekanta ansikten stod näst på tur innan vi körde igång klockan nio med klassen "Faster, Harder, Kronbee"! En fartfylld explosiv friidrottsträningsklass som var riktigt rolig och innehöll många bra ideer som jag tänker ta med mig vidare. Beware, NMT'ers....

Nästa klass var Oscar Jöbacks funktionella styrkeklass som var orimligt jobbig. Faktiskt så att jag låg och svor lite och undrade hur nån som är så liten kan vara så jobbig! Långa rörelsebanor och kontroll och styrka och fyyy... Det var här jag började märka att det kanske inte var nån superhöjdare att vila 6 dagar efter ett maraton för att sen rocka loss med en heldag på träningsgolvet!

Efter dubbla klasser tog jag en paus och åt. Jag var ändå inte så sugen på en latin-dansklass men jag var väldigt hungrig. Gjorde sällskap med Sara och vi mölade i oss lite sushi och tog sen en runda på mässan för att krama lite bekantingar och ta en snabbkoll på de olika delarna.

Sen tillbaka till salen för brottarfys med Sofia Mattsson. Sofia är inte van att instruera vilket märktes, men klassen var rätt rolig. Vi körde mycket parfys och jag lärde mig några nya övningar, alltid bra! Klassen var väldigt fysisk och det var extremt svettigt - mindre fräscht att ligga på konferensmattan och rota runt dock men det var liksom bara att gilla läget. Kampövningar och parstyrka om vartannat och bra tempo. Jag hade annars funderat på att prioritera bort klassen men det visade sig senare att det var tur att jag inte gjorde det.

Nästa klass var med PT-Fia och den hade jag sett fram emot för det utlovades mycket barmarksträning och sån inspiration ville man ju gärna ha! Men så snöpligt - det hände en riktig oturlig olycka och en tjej fick hämtas av ambulans. Stämningen dök och hur gärna man än hade velat så gick det inte att fortsätta eller avsluta klassen. Jag tyckte synd om Fia, vilket läge att hamna i efter 10 minuter när man nu har förberett sig och sett fram emot att köra. Passade på att krama om henne efteråt också.

Det var bara att ladda om för Crossfit, sålunda. En "gymnastisk" klass utlovades (svårt att hålla 300 deltagare med prylar ju...) och vi började med en noggrann teknikgenomgång av alla övningar som ingick i dagens AMRAP. Burpees, armhävningar (lärde mig även en ny alternativ-variant), reverse burpees (urkurkurk), situps och airsquats. Sen fick vi en dynamisk uppvärmning innan det var amrap-dags med 5-8-10-12-15 reps på övningarna i samma ordning som ovan. 20 minuter skulle vi köra. Jag hade egentligen först tänkt skippa amrap'en och sen tänkte jag köra bara 5 minuter men det slutade med att jag körde hela tiden minus en tvåminuterspaus för att dricka vatten. Klant. Eventuellt inte så jättesmart, kroppen kommer vara trött i morgon!

Nu var det bara två klasser kvar. Först akrobatik där vi körde 4 och 4 med 2 som "passade" hela tiden så att man hade lite säkerhet. Jätteroligt och jag tog mig definitivt utanför boxen flera gånger, stod bl.a. upp och ner så det är väl dags att sluta säga att jag inte gör det. För jag dog inte. Sista klassen var MOJO Flex med fantastiska Monika Björn och det var härligt, njutbart och underbart. Som det gjorde gott att få sträcka ut och töja och mobilisera och sen slappna av innan vi avslutade dagen.

Riktigt bra program, riktigt välorganiserat konvent, bra instruktörer, fin variation. Lokalen var väl sådär och det här med toaletter och omklädning och garderob var lite klyddigt. Och så buuuu på Stockholmsmässan för halvbra och dyr mat. Men heja Träningsevent.se för Be Your Best - det gör jag gärna om!

Inga kommentarer: