lördag 30 november 2013

Det blir inte alltid som man tänkt sig - vol. fnörtielva...

Sent i går kväll tickade det in ett mess från lördagens NMT-instruktör - han var sjuk och undrade om nån av oss kunde hålla i passet i dag. Ja, jag hade ju ändå tänkt sticka dit och träna så då kan man inte gärna vara så ogin att man inte ställer upp och instruerar, eller hur?

Jag orkade dock inte planera nåt just där och då utan gick och sov på saken i stället och tänkte att jag får nog bra ideer under frukosten ;-) Sedan innan visste jag att det skulle vara julmarknad på Bulltofta så det skulle inte gå att vara precis i närheten av motionsanläggningen utan att vira in sig i marknadsstånd, tomtar och hästvagnar! Så jag planerade ett pass där vi tog oss en bra bit bort.

Jag passade på att komma i tid och reka lite efter "rekvisita" och så behövde jag kolla upp hur det såg ut med omklädningsrum. Vårt vanliga rum var nämligen beslagtaget till fiskdammen..... Vi fick inget omklädningsrum så det där med förvaring av grejer fick vi lösa med några skåp på plats och så tog jag hand om bilnycklar och såna småprylar.

Vi gav oss av och vek snart av in i skogen där vi plockade upp två stockar som vi tog med oss resten av passet. Vi satte kursen mot "kossabacken" med ett par väl valda stopp för lite fys med stock. Väl framme i kossabacken fick de turas om att springa backintervaller och göra övningar med stocken innan vi tog oss upp till toppen och tränade lite bänkpress och axelpress.

Nerför den branta pulkabacken och sen jobbade vi bålstabilitet - medan en i taget släpade eller bar lagets stock hela vägen upp till toppen och ner igen. En väldigt uppskattad övning! Sen gick det hemåt och det smög fram några julvisor också som funkade att gå och springa i takt till ;-) Vackert. Vi rundade av med att köra jägarmarsch med stockar innan vi la tillbaka dem i skogen och joggade sista biten retur. Ett fint blandat pass som jag var nöjd med själv, deltagarna verkade också nöjda.

Sen har jag passat på att tenta av min ena distanskurs (jag har bara projektarbetet kvar nu, hoppas jag) och slappa lite. Och googla på vad andra har skrivit om Playitas och Fuerteventura - för nu är det bara en vecka tills vi ska dit. Har du några braiga Playitas-tips så bring it on!

Inga kommentarer: