torsdag 28 november 2013

Sovmorgon först. Sen short'n'sweet!

Tanken var att jag skulle gå upp och gymma i morse - innan jobbet. Men när klockan ringde kände jag hur hela kroppen bara SKREK på att få sova två timmar till. Så Joakim levererade min mobiltelefon på sängkanten så att jag kunde ställa den på väckning och sen somnade jag som en stock i två timmar.

Gick upp och åt frukost i lugn och ro och cyklade till jobbet. Det blåste vansinnigt mycket och det var motvind hela vägen så det tog lite längre än vanligt! Efter en varm dusch var det kontorsdags. Som avbröts av en utelunch med en leverantör som jag egentligen inte riktigt hade tid med. Men det visade sig vara en riktig energikick och så åt jag otroligt god vegetarisk mat (råraka, tofu, grillad sparris, grillad paprika, tomatsås, pinjenötskräm, tapenade). Och fick med mig årets julklapp till avdelningen - en enorm chokladask som nu står på kontoret.

Således energikickad cyklade jag tillbaka till kontoret (i medvind) och avslutade eftermiddagens jobb innan jag fick för mig att jag nog skulle köra et kort teknikpass på gymmet ändå. Hm. Universitetsholmen, Riggaregatan, eller cykla hem och sen hänga med Joakim till Friskis? U-holmen på eftermiddagen brukar vara rätt fullt vilket är sämre när man ska teknikträna. Jag ville egentligen inte landa hemma och sen åka iväg igen så NW Västra Hamnen förärades med ett besök. Klokt, för det var nästan tomt där :-)

Hemläxan från PT-Martin denna vecka var att teknikträna på dips och axelpress, så då gjorde jag det. Till det la jag ett antal knäböj med lätt vikt för att träna in placeringen av skivstången. Tre set skivstångsrodd med smalt (omvänt) grepp för baksida axlar, övre rygg och biceps. Sedan stabilitet och prehab. 3 set L-Y-T varvat med 3 superset om inrullning av boll för baksida lår och 30 sek i planka med underarmarna på bollen. Short'n'sweet!

Det räckte så - det tog 35 minuter och sen cyklade jag hem i komfortabel medvind och kan ta det lugnt resten av kvällen. Skönt :-)  I morgon är det fredag - det är också rätt skönt!

Inga kommentarer: