söndag 17 november 2013

Konsten att bygga ett kul söndagspass

I dag var fokus att det skulle vara roligt att träna. Nästan barnsligt roligt. Efter att ha hjälpt J av med en rejäl hög trädgårdsavfall (halva Malmös befolkning var på tippen tror jag...) så tuggade vi i oss varsin extramacka och laddade träningsväskorna för en runda till Friskis. Efter uppvärmning på roddmaskinerna gick Joakim upp för att köra sina tunga lyft (han kör Starting Strength just nu) och jag stannade i "buren" för att köra roliga cirkelpass.

Jag satte ihop 2 cirklar med 5 övningar i varje och körde varje cirkel 3 gånger i 45/15-protokoll utan vila mellan varven.
Cirkel 1: Armhävningar i TRX, snatch med sandsäck, SDHP med kettlebell, benindrag med balansboll, rygglyft på balansboll.
Cirkel 2: Rodd i TRX, splitböj med ett ben på balansboll (det blir mer av en balans- och koordinationsövning än en styrkeövning, 45 sek per ben), pullups med gummiband som assist, atomic situps.

Sen kände jag att jag saknade lite pulshöjande övningar. Jag plockade fram selen med gummibandsrepet och kutade på. Tabataintervaller. Till alla andras stora förtjusning. Det var till och med en gubbe som stannade uppe i trappan och applåderade mig. Först 8 reps, sen lite vila, sen kom jag på att det faktiskt var hemskt roligt så då körde jag en omgång till. Sen var jag ganska mör och ganska endorfinhög så jag kastade mig över foamrollern och stretchade noga med hjälp av TRX'en. Klart!

Har plockat fram träningsdagboken som jag fick av Fitness Magazine för cirka hundra år sedan. Tänker mig att den ska tjänstgöra som dagbok nu när det blir fokus på tunga lyft ett tag. Så det blir lite mätningar och sånt i kväll och sen är jag redo.

Inga kommentarer: