fredag 29 november 2013

En helt vanlig fredagkväll....typ ;-)

Fredag och vilodag. I alla fall denna vecka blir det en vilodag. Nästa vecka lutar det åt andra bullar, efter PT-Martins träningsschema att döma ;-)

Men i dag har jag för en gångs skull tagit bilen till jobbet och handlat på hemvägen. Handlat för kvällens roliga aktivitet. Joakim är på julfest och jag tar tillfället i akt att stöka ner hela köket, lyssna på julmusik (tips: På danska Radioplay finns kanalen Radio Soft som spelar julmusik från 15 november fram till jul!) på högsta volym och baka så det står härliga till. Det är liksom lättare att grisa i halva lägenheten när man är själv hemma! Dessutom har jag chaufförstjänst senare i kväll så jag måste ju hålla mig vaken.

Jag har bakat ett gäng tekakor att lägga i frysen och så gjorde jag en gigantisk saffransdeg som blev både saffranssnurror med mandelmassa och vit choklad och en plåt vanliga släta saffransbullar. Varm saffransbulle med kallt smör är bland det godaste jag vet.

När jag handlade passade jag på att handla enkel och god snabbmat till mig själv. Ryggbiff, vitlökssmör, färdig portions-potatisgratäng och så serverade jag en hög haricots verts till. Och julmust i glaset, givetvis.

Veckan på jobbet har varit särdeles hysterisk (kombination av mycket att göra från förra veckan + bokslutsvecka) så jag mår bra av att bara vara i kväll. Pyssla med bakning, fixa lite med hemtentan, kolla på Idol (jag har inte alls hängt med, slökollade lite förra fredagen) och slappa. Samla energi för ett NMT-pass i morgon och ett PT-pass på söndag. Lovely helg. Sen blir det sista rycket på jobbet innan en veckas ledighet!

1 kommentar:

Stinne sa...

Tak for tippet om Radio Soft :-D