lördag 16 november 2013

Nya träningsplaner - och ny PT, äntligen!

Efter jobbet i går var jag (trots att jag egentligen var totalt o-peppad) inne på konsultation hos PT-Martin. Det var kort och kärnfullt kan man säga och han har egentligen redan planerat mitt träningsupplägg för de kommande månaderna! Jag vet att Martin är kompetent och jag vet också att han kommer pusha mig precis som Malou gjorde. Utanför boxen, utanför trygghetszonen - ut och utmana mig själv och tvinga mig att göra saker som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag kommer hata honom emellanåt och det är precis som det ska vara.

Vi börjar på fredag. Teknikkoll och maxtester. Ja, maxtester. För första gången i min träningskarriär. Vi ska testa oss fram till 1RM i diverse tunga övningar och utifrån det får jag sedan ett upplägg som innebär 3-4 styrketräningspass i veckan. Mot 100 kg marklyft, alltså - fokus på att öka maxstyrkan. Sen, när vi har jobbat med det ett tag, ska vi ändra fokus och bygga muskler ett tag. De där musklerna som kommer behövas nästa löpsäsong. Och därifrån blir det fokus löpstyrka, lätthet, uthållighet, explosivitet. Martin kan tunga lyft och HIIT. Han har hotat med ilskna träningsupplägg med tunga lyft följt av superset eller plyometriska övningar. Spyfys. Intervallträning. Det blir grymt.

Och JAG kommer bli grym. Starkare, tuffare, mer envis. Kanske inte snabbare just nu men det är inte i fokus. Jag får jobba med frivändningar och pullups, knäböj och marklyft och andra tunga övningar. I tillägg till det ska jag försöka köra 2 NMT-pass i veckan och springa med TNT minst varannan vecka. För flåset och sällskapet - och för att TNT också tar mig ur komfortzonen. Benen har vilat upp sig tillräckligt efter maraton, huvudet är nog i hyfsat bra form igen, nu kör vi.

Kommande vecka har jag på mig att göra sånt som är roligt innan det blir allvar. I morgon blir det ett eget cirkelgym-pass på Friskis. Bara jag och sandsäckarna, TRX'en, balansbollen och skivstången. Och så timern. Jag känner mig redo för nya utmaningar. Har faktiskt en annan på gång också men den håller jag för mig själv lite till. En utmaning som hjälper mig på väg mot den där stora drömmen. Jag vet att ni är därute och hejar på mig. Tjohoo!

Inga kommentarer: