torsdag 10 november 2011

Träningsvärk - check!

JA, jag har träningsvärk - och sitter det nån PT därute och smygläser och fnissar lite så bjuder jag på det. För det här är inte träningsvärk av modellen "fyfan, jag ska ALDRIG göra det igen" utan mer varianten "jag ska komma tillbaka och ge det där jävla träningspasset en rejäl match!". Men det var sådär kul att kravla sig ur sängen i morse och jag bävar för morgondagen, dag 2 brukar alltid vara värst!

Jag valde att ta cykeln till jobbet i morse för jag tänkte att det förmodligen inte blev värre av att jag rörde på kroppen lite och fick fart på blodcirkulationen. Mindre kul var det att cykla hem i motvind! I morse funderade jag också allvarligt på om mina kollegor egentligen skulle upptäcka om jag hade kompressionstightsen på jobbet - jag menar, har man kjol eller klänning så lär de väl inte kolla så noga?? Jag nöjde mig med kompressionsstrumporna och bytte om till tightsen så fort jag kom hem i stället. Noterar också att mina vader i jämförelse med resten av benen känns väldigt fräscha :-) Och jag vet exakt vad Thomas skulle säga om det - nämligen att jag ska öka vikterna på vadpressen. Will do, coach!

Det värsta med träningsvärk i benen är den där känslan av att lårmusklerna "släpper taget" 2-3 cm innan man träffar stolen så att man elegant dunsar ner på stolen. Bra där. Och så att jag måste använda armarna för att trycka upp mig själv från stolen sen. Ser väldigt ungdomligt och piggt ut :-D

Hemläxa för mig blir att försöka planera träningen lite bättre nu för att jag ska orka. I stället för veckans koncept med vilodag - hysteriskt mycket träning - vilodag ska jag fördela det lite bättre. Helvila minst en dag varannan vecka, gärna en dag i veckan men det är okej att kalla 16 km cykling för en vilodag ibland.

Inga kommentarer: