måndag 26 maj 2014

Making things happen

JAG får saker att hända. Min drivkraft gör skillnad. Men bara om jag tar ansvar, tar kommandot, är "kapten på min båt" som Cilla brukar skriva.

I dag behövdes den där drivkraften. Måndag efter en långhelg - och bokslutsvecka. Bara att bestämma sig, bita i, få det gjort. Motivationen är att kunna vara ledig (eller nästan ledig) på fredag och således få ytterligare en långhelg. För att det ska lyckas måste jag vara stenhårt disciplinerad OCH kräva av mina diverse dataleverantörer att de också levererar. Jaga in informationen, ställa fråga på fråga tills jag är helt säker på att vi är på rätt väg, och sedan producera. Avsluta en fil i taget och bocka av på checklistan för att veta att jag har producerat allt det som behövs.

Efter jobbet var jag hos naprapat-Jimmy en sväng för att kolla upp att allt är som det ska och trimma in maskinen lite inför Tjejmarathon. Vi pratade motivation och eget engagemang i välmående - eftersom Jimmy hade ställt frågan till en kund: Är du intresserad av att jobba själv för att bli av med smärtorna, eller vill du bara att jag ska behandla symptomen? Kunden var inte intresserad av att göra något själv, hen ville bara ha behandling. Visst, det drar in pengar i naprapatens kassa, men det är egentligen inte så roligt att jobba med. För mig är det viktigt att göra som Jimmy säger, eftersom jag vet att det funkar. Han frågar också alltid vad jag har gjort åt smärta/låsning/problem, berömmer ibland och ger mig andra förslag ibland. Typiskt bra! Jimmy ger riktlinjerna och löser det akuta, jag gör underhållsjobbet och skapar långsiktig förändring. Teamwork :-)

Sist men inte minst har jag haft nöjet att vara drivkraft åt NMT-gänget i dag. Få dem att bryta sina egna gränser, göra lite mer än de hade gjort om de hade varit själva eller göra nån annan övning än de brukar göra. Vi har tränat baksida i dag, burit på varandra, sprungit varv runt sjön och jobbat bålstabilitet. Bland annat. Jag fick beröm för "ett roligt pass" och det är jag glad för. NMT ska vara rolig träning!

I morgon ska jag fortsätta få saker att hända. I huvudet, i kroppen, i datorn, i verkliga livet. Och du?


Inga kommentarer: