fredag 2 maj 2014

Mitt glamourösa liv ;-)

Väckarklockan ringde 05:56. Gick upp och duschade, borstade tänderna och petade in kontaktlinserna. Kläder på, mata katter, ner och koka gröt och te till frukosten. Frukost, morgontidning, morgonradio, vakna. Smink på, tömma kattlådor (verrry glamorous!), packa ner mellanmål och iväg till jobbet. Noll trafik (klämdag) och inte mycket folk på jobbet - så en lugn dag där jag lyckades bocka av en hel del på att-göra-listan. Fast jag gnällde litegrann när jag bara hade två grejer klar som jag absolut INTE ville göra!

När jag kom hem hade jag egentligen rätt så avancerade planer på vad jag skulle hinna med under eftermiddagen men det blev inte så mycket av. Kände att jag behövde återhämta mig och hitta energi för eftermiddagens pass så det blev bokläsning och ett bra mellanmål i stället.

Mot Friskis vid fyratiden för att köra fredagsbur med Ulf. Sånt som skapar endUlfiner ;-) Det var samma upplägg som förra veckan - 5 zoner med 4 övningar i varje, 30 sek per övning och snabba byten. Däckzonen med burpees, armhävningar och sånt, mixade zonen med bosubollar, hantlar och utfall, burzonen med armgång, chins och pistols, lilla skivstångszonen med overhead squats och frivändningar med press, och stora skivstångszonen med marklyft, frivändningar och rodd.

Det passet är så SJUKT hårt för det är greppstyrka i tre av zonerna. Efter att ha tvingat mig igenom armgång, chins och toes to bar (nja, mest hängande benlyft om vi ska vara helt ärliga) är underarmarna helt skakiga men då är det rakt på de små skivstängerna och sen vidare till stora stänger och tunga lyft. Men jag är skapligt nöjd med att jag kan stå och mata marklyft med 50 kg och frivändningar med 30 kg faktiskt. Och att jag gjorde alla jävla burpees och att jag gjorde lika många armhävningar med fötterna på däcket i varje varv. Jag gick också hela vägen i armgången med Ulf som assist i dag, lite modigare än sist. Det är fortfarande greppstyrkan som failar men jag undrar om inte jag ska testa att köra järnet med magnesium nån dag. Borde liksom bli bättre än med dyngsura handskar kan man tycka...

Genomsvettig och skakig var det duschdags. Välbehövligt! Sen hem för fredagspizza. Jag hade preppat med pizzakit, kort-datum-skinka och riven ost i går så det tog typ 5 minuter att banka ihop pizzan. Och det var otroligt gott med mat! Som vanligt efter fredagsfys alltså.

Sedan hade jag ork att ta tag i det där jag borde ha gjort i eftermiddags: Laga en megaladdning köttfärssås av ett storpack köttfärs och alla grönsaker jag hittade i kylskåpet. Väldigt glamouröst för en fredagkväll. Eftersom den där sambon fortfarande är iväg och fiskar så var jag ensam med grönsakshackandet så jag drog igång ett avsnitt av SVT's nya webserie "Svett och etikett" som sällskap under tiden. Jag <3 den serien. Fantastiskt rolig och samtidigt seriös - se den om du är det minsta träningsintresserad! (och det tror jag att de flesta bloggläsare är). Vissa scener är obetalbara, som t ex spraytanningen i bodybuildingavsnittet. Hysteriskt kul!

Helt ärligt så har jag så vansinnigt mycket träningsvärk att det gör ont i armarna att hacka morötter till köttfärssås. Att jag knappt kan resa mig från en stol utan att stöna och jag går som Zeb Macahan. Det är heeeelt sjukt. Det blir vilodag i morgon - jag hade tänkt NMT'a men det var något ont om instruktörer så jag fick ta ansvar för passet med kort varsel i stället och jag tror det är helt okej för kroppen just nu. Jag vågar faktiskt knappt tänka på hur jag ska röra på mig i morgon. Träna kan jag göra på söndag i stället! Nu ska jag i alla fall slappna av och njuta av fredagkvällen. Med två spinnande katter bredvid mig i soffan är det faktiskt ganska mysigt.....

Inga kommentarer: